Ma Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
A+ A A-

Szlovákiai nyertes a „Főzz másképpen!” receptversenyen

Szlovákiai nyert a „Főzz másképpen!” receptversenyenA komarnoi Magyar Roland nyerte meg a Magyar Elhízástudományi Társaság és a Kor Kontroll Társaság receptversenyét. A díjakat a két társaság elnöke: Halmy Eszter és B. Király Györgyi adta át a MET 25. jubileumi kongresszusán a budapesti Magyar Sport Házában.

Az elmúlt évek felmérései szerint a magyarok közel háromnegyede túlsúlyos, ezzel pedig elsők vagyunk az uniós rangsorban! Ami a magyar gyermekek túlsúlyát és elhízását illeti, szintén nincs okunk örömre. Az OECD országok között szintén európai elsők vagyunk, az első helyezett USA és a „dobogó” második fokán álló Mexikó mögött. Ezért írta ki a két társaság a hagyományostól eltérő receptversenyét a testsúlymegőrző, testsúlycsökkentő receptek ismerőinek és használóinak, akik hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához, testsúlyuk rendezésével pedig a túlsúlyhoz és az elhízáshoz társuló betegségek megelőzéséhez, vagy visszafordításához!

A „Főzz másképpen!” szlovákiai nyertese, a FogyóStory diétás gasztronómiai blog működtetője 30 kilót dobott le magáról saját receptjeivel. Akad olyan győztes is, aki már az ágyból sem tudott felkelni túlsúlya okozta csípőkopása miatt, a műtéthez viszont fogynia kellett, és megtette. A nyertesek közül többen adtak le 30, sőt 40 kilót is maguk alkotta ételkreációikkal, amelyek megfeleltek a pályázat kiírásának.

d2

A zsűri elnöke és társelnöke: Halmy Eszter a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke, B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke. Tagjai: Antal Emese, a TÉT Platform szakmai vezetője, Dr. Borbényi Erika klinikai főorvos a KKT alelnöke, Bulla Bianka életmódtréner, Dr. Böszörményi Nagy Klára a Springmed Kiadó igazgatója, Kubányi Jolán az MDOSZ elnöke, Dr. Lugasi Andrea a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar dékánja, Paor Lilla a Hatoscsatorna Igazgatója, Dr. Rurik Imre, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, a MET alelnöke,és Dr. Tóth Tamás, a MET főtitkára.

d4

DiabFórum magazin

A 10 nyertes pályázó és nyertes recept

1. Magyar Roland gasztrobloggerer, Komárno
Dijoni mustáros csirkemell parmezánnal, szezámmaggal, kukoricapehely bundában
2. Bíró Márta gasztroblogger, Budapest
Túros-epres sütés nélküli torta
3. Kozák Ida közgazdász-dietetikus, Eger
Túrós halfasírt
4. Szabó Csilla adminisztrátor, Budapest
Karfiolbomba
5. Csákány Anita egyetemi hallgató, Budapest
Gombás zöldbabfelfújt csicsókapürével
6. Fóris Marietta óvónő, Budapest
Rakott cukkini átgondolva
7. Varga-Kővágó Eta a Magyar Posta munkatársa, Budapest
Dagasztás nélküli kenyér egészségesen
8. Szilasi H. Tibor nyugdíjas mérnök-tanár, Orosháza
Zöld-fűszeres sajttal töltött krumpligombóc
9. Hender-Medical Kft. - Ollári Andrea, Győr
Csicseriborsó leves
10. Szabó Lucia dietetikus, egyetemi hallgató, Szeged
Tavaszias csirkepaprikás

d5

 

Kapcsolódó kifejezések: Főzz másképpen!  receptverseny 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!