Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.
A+ A A-

Étcsoki: fogyásra és a szexhez

 A fekete csokoládé fogyasztásától csökken az étvágy és értágító hatása miatt növekszik a szexuális teljesítőképesség – számolt be az étcsokoládéval végzett legújabb kutatásokról a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke.

A dán vizsgálatot 16, önként jelentkező, egészséges fiatal férfi részvételével végezték. Véletlenszerű választás szerint, tizenkét órás koplalás után először vagy fekete, vagy tejcsokoládét ettek, majd a következő alkalommal fogyasztották a másik változatot.

Miután a tízdekás csokitáblát elmajszolták, öt órán keresztül félóránként kitöltöttek egy kérdőívet, ami arra vonatkozott, hogyan érzik magukat, nem ennének-e valamit, mit szeretnének folytatásként fogyasztani. A csokoládé lenyelését követően öt és fél óra múlva a résztvevőknek pizzát tálaltak fel. Kiderült, hogy a fekete csokoládét fogyasztók tovább bírták evés nélkül, 15 százalékkal kevesebbet fogyasztottak a pizzából.

A cikk a reklám után folytatódik

Javítja a szexuális teljesítőképességet is

A fekete csokoládé olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik az inzulinrezisztenciát, így a szervezet cukorfelhasználása javul – fejtette ki a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke.

Halmy László hozzátette: az elmúlt hónapokban végzett kutatások azt is igazolták, hogy az étcsokoládé értágító hatású, így javul a szexuális teljesítőképesség. A professzor az étcsokoládé további jótékony hatásai között említette, hogy csökkentheti a vérnyomást és a koleszterin mennyiségét, valamint a véralvadást is fékezi. 

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!