Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Cecília napja van. Holnap Kelemen és Klementina napja lesz.
A+ A A-

Az anorexiások rémálma

Az anorexiások rémálmaA karácsonyi ünnepek a legtöbb ember számára nyugodt, békés hangulatban elfogyasztott sok-sok finom ételt jelent. Az evészavarokkal küszködő emberek azonban már előre rettegnek az ünneppel együttjáró lakomától.

Kris Shock számára pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy azt tegye, amit ma tesz: 9 éves fia sütijébe mosolyogva beleharap. Kris 36 éves Georgia állambeli nő, aki tinédzserkora óta bulimiás, és fogyókúrás gyógyszerektől rabja. „Mindig az ünnepektől féltem. Lelkileg kimerültem a karácsonyi ünnepek alatt, mert a családom előtt rejtegettem a betegségemet. Azt akartam, hogy ne vegyék észre, hogy mennyire rosszul érzem magam” – emlékezett vissza Kris. „Még ma is kicsit izgulok az ünnepek előtt. Attól tartok, hogy ha visszaesem a régi hibáimba”.

Az Észak-Karolinai Egyetem táplálkozástudományi szakértője, Cynthia Bulik szerint az evészavarok sokszor gyógyulás után újból jelentkeznek, Kris félelme megalapozott. Azt javasolja, hogy ilyen esetben bátran keressen fel a páciens egy táplálkozástudományi terapeutát, vagy tartsa kéznél orvosa telefonszámát. Bulik továbbá hangsúlyos szerepet tulajdonít a családi háttérnek a bulimia és anorexia gyógyításában.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: anorexia 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!