Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.
A+ A A-

Egy marék dió rendbe tesz

nut_sxcAki minden nap diót ropogtat, annak jó lesz az egészsége. Mindegy milyen szempont szerint vizsgáljuk a diót - legyen az táplálkozáskutatás, hagyományos kínai orvoslás vagy népgyógyászat: a dió a szervezet egészségjavító szempontjából fontos.

A finom mag, egyedülálló kombinációja a fehérjének, a vitaminoknak, az ásványi anyagnak és az esszenciális zsírsavnak. Napi 50 gramm dió fogyasztásával, elérjük a felnőtt szervezet, Omega-3-zsírsav szükségletünket, mely körülbelül egy marék diót jelent.

Ezek a telítetlen zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezet számára, és mivel nem vagyunk képesek előállítani e zsírsavakat, így kénytelenek vagyunk az ételekből pótolni őket. A 90-es évek elejétől, azzal foglalkoztak a táplálkozás-tudományi szakemberek, hogy felhívják a figyelmet, a dió szívvédő hatására.

A cikk a reklám után folytatódik

Egészségünk egyik őre

Ma már tudjuk, hogy ezt a hatást, az Omega-3-zsírsavaknak köszönhetjük. Így a dió is képes javítani a véráramlási képességet, valamint gondoskodik arról, hogy az erekben ne alakuljanak ki lerakódások. Ezen kívül az Omega-3-zsírsavak csökkentik a vérnyomást, meggátolják az erekben lévő gyulladások kialakulását.

A szakemberek, a dió rendszeres fogyasztását, a szív erősítésének érdekében ajánlják, írja a brigitte.de.

(fotó: sxc.hu)

Kapcsolódó kifejezések: dió 
© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!