Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz.
A+ A A-

„Főzz másképpen!” receptverseny - díjátadó

Bővebben...A „Főzz másképpen!” - kifejezetten testsúly karbantartó és egészséges ételek - receptversenyének díjátadóját a Magyar Elhízástudományi Társaság novemberi, Budapesten rendezendő 25. éves Jubileumi Kongresszusán tartja a két kiíró: a MET és a Kor Kontroll Társaság.

A táplálkozás és a genetika találkozása

Bővebben...Milyen tulajdonságokat kaptunk a szüleinktől, felmenőinktől? Mit fogunk átadni utódainknak másod- és harmadiziglen? Ki miért marad egészséges? Öröklődhet a humor és a kreativitás? Alacsony szülőknek alacsony gyermekeik lesznek? Csak néhány molekula eltérésén múlik, hogy egyesek exhibicionisták, mások pedig visszahúzódóak? Képesek vagyunk arra, hogy öröklött adottságaink ellenére ne hízzunk el? Megannyi kérdés, melyek mindenkit érdekelnek és minden ember számára izgalmassá teszik a genetikát.

Élelmiszercímke - iránytű az okos választáshoz

Bővebben...Az egészséges táplálkozás már jóval azelőtt elkezdődik, hogy leülnénk az asztalhoz és a szánkba vennénk az első falat ételt, az első korty italt. Jóval megelőzi a tervezett menü és a bevásárló lista összeállítása, illetve maga a bevásárlás. Az, hogy milyen termékek kerülnek a kosarunkba nagyban meghatározza étrendünk minőségét. Az élelmiszerek címkéin számos olyan értékes információt megtalálunk, amelyek segíthetnek az egészséges táplálkozás okos megvalósításában.

Megváltozott a kenyerek összetétele péntektől

Bővebben...Péntektől megváltozott a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.

A fruktóz emésztési zavarról

Bővebben...A fruktózzal édesített és a koncentráltan fruktózt tartalmazó élelmiszerek egyoldalú fogyasztásával sokkal több fruktózt fogyasztunk, mint a friss zöldségekkel és gyümölcsökkel.

Címkék:

Dióhéjban: tej és tejtermékek

Bővebben...A legújabb magyar táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® szerint naponta fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket javasolt fogyasztani. Ennek oka, hogy a tejben és tejtermékekben számos értékes tápanyag – fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok – található, melyekre a szervezetnek szüksége van, bizonyos összetevői (kalcium) pedig ebből az élelmiszercsoportból hasznosulnak a legjobban. A tej és tejtermékek minden korcsoport számára ajánlottak, különösen a növekedésben lévő gyerekeknek az erős, egészséges fogak és a megfelelő csonttömeg kialakulása érdekében - írja az MDOSZ Táplálkozási Akadémia aktuális hírlevele..

TÉT Platform: szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink

Bővebben...Hiányosak, szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink annak ellenére, hogy a többség úgy véli, tájékozott ebben a kérdésben - derül ki a TÉT Platform Egyesület átfogó lakossági felmérésének eredményéből, amelyet szerdán ismertettek Budapesten.

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!