Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Enikő és Melitta napja van. Holnap Edit napja lesz.
A+ A A-

Amy Winehouse halála - Túladagolási találgatások, cáfolatok

amy2Szándékosan túladagolhatta a kábítószert Amy Winehouse – legalábbis a hétfői brit sajtó által idézett egyes források szerint, a hétvégén elhunyt énekesnő családja azonban cáfolja ezeket a feltételezéseket.

A kivételes tehetségű, többszörös Grammy-díjas brit souldívát testőre találta holtan szombaton kora este az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásában. A toxikológiai vizsgálat végleges és részletes eredményére valószínűleg még heteket kell várni, ám a Daily Mirror egyik forrása a bulvárlap hétfői idézete szerint azt mondta, hogy a 27 évesen elhunyt énekesnő halála előtt "végső, önpusztító" drogozásba kezdett, miután "dühödt veszekedésbe" bonyolódott volt barátjával, Reg Traviss filmrendezővel.

Traviss állítólag fültanúja volt annak, hogy Amy Winehouse telefonon beszélt börtönben ülő exférjével, Blake Fielder-Civillel. Fielder-Civil 32 hónapos szabadságvesztését tölti, amelyet betörésért és tűzfegyver illegális birtoklásáért róttak ki rá.


A Mirror forrásai szerint a telefonbeszélgetés után bontakozott ki a hangos veszekedés az énekesnő és Traviss között, majd a filmrendező otthagyta Amyt.

A lap által idézett bennfentesek szerint Amy Winehouse ezután "36 órás whisky-, kokain- és herointivornyába" kezdett.
 Az egyik forrás szerint "attól kell tartani", hogy szándékosan több heroint adagolt magának "a szokásosnál", mivel már "azzal sem törődött, hogy túléli-e, vagy sem".

A cikk a reklám után folytatódik

Amy Whinehouse – régóta köztudott volt súlyos kábítószer- és alkoholfüggősége

Többször kórházi kezelésre szorult a kábítószerezéssel összefüggő komoly tüdő- és szívpanaszok miatt, és legutóbb májusban töltött el rövid időt egy londoni rehabilitációs klinikán.

Családja azonban "képtelenségnek" nevezte azokat a beszámolókat, amelyek szerint halála előtt nagy mennyiségű kábítószert fogyasztott volna, és a The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - által hétfőn idézett rendőrségi források szerint Amy Winehouse lakásában nem is találtak drogot, sem drogfogyasztásra utaló eszközöket.


A lap forrásai szerint Amyt a halála előtti estén vizsgálta meg orvosa utoljára, és állapotát kielégítőnek találta.

Chris Goodman, Amy Winehouse PR-ügynöke a The Sunnak elmondta: Amy - a biztonsági őrt leszámítva - egyedül volt a háromszintes észak-londoni lakásban, és az őrrel szombat délelőtt csak annyit közölt, hogy aludni szeretne.
 A biztonsági őr késő délután megpróbálta felébreszteni, de az énekesnő "akkor már nem lélegzett".

A lap forrásai szerint az első orvosi vizsgálatok azt valószínűsítik, hogy Amy Winehouse "órák óta, akár hat órája is" halott lehetett, mire az őr észrevette, hogy nem él.


MTI

Kapcsolódó kifejezések: Amy Winehouse  heroin  kokain  kábítószer-túladagolás 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!