Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma István napja van. Holnap Sámuel és Hajna napja lesz.
A+ A A-

Venus Williams autoimmun betegsége: Sjögren-szindróma

Venus WilliamsSjögren-szindróma nevű autoimmun betegség miatt lépett vissza Venus Williams az amerikai nyílt teniszbajnokságtól.

A 31 éves sztárteniszező, Venus Williams – aki 2000-ben és 2001-ben is megnyerte az US Open teniszbajnokságát – egy órával a szerdai, Sabine Lisicki elleni meccse előtt lemondta a mérkőzését. Venus ugyanis ekkor jelentette be, hogy súlyos autoimmun betegséget diagnosztizáltak nála, az úgynevezett Sjögren-szindrómát.

„Nagyon csalódott vagyok a visszalépésem miatt. Nemrég Sjögren-szindrómát állapítottak meg nálam, ami befolyásolja az energiaháztartásomat, fáradtságot, valamint ízületi fájdalmakat okoz” – nyilatkozta a teniszező, aki hozzátette, hogy nagyon élvezte az első mérkőzést, de képtelen folytatni a játékot.

A cikk a reklám után folytatódik

A Sjögren-szindróma főként a negyven év feletti nőket érinti, és vezető tünetként a nyálkahártyák kiszáradását okozza. A betegség hatására az immunrendszer ugyanis azokat a saját, külső elválasztású mirigyeit támadja, amelyek a könny- és nyálelválasztásért felelősek. Jelenleg azonban csak tüneti kezelése létezik.

„Még túl korai lenne azt mondani, hogy ez Venus Williams karrierének a végét jelentené. Viszonylag fiatalon diagnosztizálták nála a betegséget, és hatékony kezelések állnak a rendelkezésére” – tette hozzá Dr. Simon Bowman, szóvivő.

Az egykori bajnok ügynöke, Carlos Fleming is bizakodóan áll Williams állapotához, bár szerinte a folyamatos harc a fáradsággal biztosan hatással lesz majd az edzésekre is.

Kapcsolódó kifejezések: Sjögren-szindróma  Venus Williams 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!