Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
A+ A A-

Késleltethető barátom ejakulációja?

 „A barátom és én igazán tökéletes párt alkotnánk az ágyban is, ha ő nem jutna el olyan gyorsan a csúcspontra. Hogyan segíthetnék neki a késleltetésben?”

A korai magömlés a legáltalánosabb probléma a férfiak körében

Létezik néhány technika arra, hogy elkerüljük a túl korai „tüzelést”. Először is fontos, hogy a férfi pontosan érezze, mikor kerül ejakuláció közeli állapotba.

Ebben segít az „Állj-indulj”- módszer. Tehát: az előjáték során ingereld ke-zeddel a péniszt és kérd meg partnered, hogy jelezze neked, amikor érzi, hogy közeledik az orgazmushoz. Ekkor állj le egy rövid időre. Mikor izgalma kissé alább-hagy, ismételd a folyamatot többször, míg végül eljut a kielégüléshez. Ez a gyakorlat nem csupán arra jó, hogy egyre tovább tartson az izgalmi periódus, de ahhoz is hozzásegíti a férfit, hogy megismerje teste jelzéseit és ezáltal megelőzze a túl korai orgazmust.

A legjobb pozíció ahhoz, hogy segíteni tudj neki, ha felül helyezkedsz el, így partnered megakadályozod abban, hogy szabadon mozoghasson. Az „Állj-indulj”-módszert alkalmazva tarts szüneteket – amennyiben úgy látod, túl gyorsan izgul fel. Engedheted azt is, hogy a pénisz benned maradjon, de maradj mozdulatlan. Alkalmazhatsz szorítást is: hüvelykujjaddal és mutatóujjaddal formálj kört a pénisz feji része alatt, és gyengéden szorítsd meg – várva, amíg a közeledő kielégülés érzése csillapodik. A kondom használata érzéketlenebbé teszi a péniszt – ez is segíthet.

DiabFórum magazin


Végezetül: türelemmel és gyakorlással barátod megtanulhatja befolyásolni azt, hogy mikor jusson a csúcsra. Amennyiben azonban egyik módszer sem hatásos, érdemes minél előbb felkeresni szakorvost vagy egy gyakorlott szexuálterapeutát.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: ejakuláció  késletet 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!