Ma Kornélia napja van. Holnap Kázmér napja lesz.
A+ A A-

Érzéki masszázs - próbáld ki!

massage_pc.jpgAz érzékiség testiségünknek mintegy megkoronázása – ezzel fejezi ki testünk az élet élvezetét. Az érzékiség azonban önkifejezésünknek is egyik módja, továbbá lehetőséget ad arra, hogy teljesítsük azok óhajait és kívánságait, akiket szeretünk.

Az érzékiség az emberre a maga egészében hat és ezáltal spontaneitást és örömöt visz a partneri kapcsolatba

Az érzékiség ezenkívül a masszázzsal együtt lehetoséget ad a test megismerésére és újra fölfedezésére, annak a megállapítására, hogy a test élvezetekre és lazításra képes.

Amióta a nyugati világban a testi érintkezést szinte tabu tárgyává tették és a szexualitást árunak tekintik, szinte elveszítettük azt a képességünket, hogy örülni tudjunk az érzékiségnek.

Az emberek számára kényelmetlenné vált, hogy bensőséges gondoskodó érzelmeiket érintéssel fejezzék ki. Ezt a nyelvet a felnőttek többsége elfelejtette – pedig éppen ez az út vezethetne ahhoz, hogy testileg jól érezzük magunkat és élvezzük az életet.

A nemi aktus egymagában tartósan nem pótolhatja azt az érzést, hogy az embert bensőségesen szeretik, ha a szeretett emberrel az egyetlen testi érintkezés csakis a nemi aktusra szorítkozik. Az érzékiség a testi és érzelmi kapcsolatok egészséges voltának a fenntartásához ugyanannyira szükséges, mint a szexualitás.

Kezünk és testünk közvetítésével nemcsak testileg, hanem lelkileg, érzelmileg és szellemileg is közelebb kerülhetünk egymáshoz. Akik rendszeresen masszírozzák egymást, olyan feszültségeket tudnak egymásban megszüntetni, amelyek az egyébként harmonikus partneri kapcsolatot megzavarhatnák. Kezünk képes harmóniát teremteni, nemcsak partnerünk jó testi közérzetét biztosíthatja, hanem az emberi kapcsolatot is javíthatja. A testi érintéssel és a masszázs módjával kifejezhetjük, hogy mennyire szeretjük partnerünket.

Masszázs sokféleképpen végezhető

A tisztán lazító célú masszázs mély megelégedettséget kelthet anélkül, hogy szexuális elvárásokat ébresztene, bizalmas és intim hangulatot teremthet. Máskor viszont a szexuális életet gazdagíthatja a masszázs. Egymás érzékiségének kölcsönös kikutatása a testiség és erotika új dimenzióit nyitja meg.

Ha két ember között érzéki és szexuális téren egyetértés van, legyenek teljesen nyíltak egymáshoz. Azt azonban eleve tisztázzuk magunkban, hogy a masszázs és a testi érintés sohasem lehet a másik manipulálásának az eszköze. A másik ember kívánságai iránti érzékenység elengedhetetlen követelmény. A masszázsadást nem szabad kényszernek érezni, a masszázs legyen mindig a szeretet őszinte kifejeződése. Ha túlságosan fáradtak vagyunk vagy nincs hozzá kedvünk, várjunk ki egy másik alkalmat.

Masszázst kapni szintén művészet. Vannak olyan élethelyzetek, amikor a masszázst csak kapnunk kell. Végső soron ez jelenti a masszázsban a luxust. Lazítsunk és legyünk tisztában azzal, hogy őszinteségünk a partner számára lehetővé teszi a kreativitást és hogy érzelmeit a testi érintésekkel nyíltan és közvetlenül kifejezhesse

Váljék a masszázs és a testi érintés életünk részévé. Még ha meg is tanulunk néhány módszert, ne feledkezzünk el arról, hogy az érintés módja és az együttlét az, ami lehetőséget kínál az ellazulásra, az életerő fokozására, növeli az élvezetet és az érzékiséget és a partnereket közel hozza egymáshoz.

Mikor nem szabad masszírozni?

Még ha a masszázs általában csodálatosan jó hatású is, vannak olyan esetek, amikor nem javasolható:

  • Ha a partnernek bőrbetegsége, fertőző betegsége vagy magas láza van.
  • Ha a test valamely része alaposan duzzadt vagy heveny gyulladás állapotában van.  
  • Ha valakinek súlyos sérülése vagy hátfájdalmai vannak. Ilyenkor az orvostól meg kell kérdezni, szabad-e az illetőt masszírozni.  
  • Nem szabad masszírozni trombózis vagy visszérgyulladás esetében. Kiduzzadó görcsös ereket sohasem szabad masszírozni.  
  • Ha a partner orvosi vagy pszichiátriai kezelés alatt áll, meg kell az orvost kérdezni, javasolható-e a masszázs  

Bármilyen kétely esetében mindig meg kell kérdezni az orvost masszírozás előtt.

Kapcsolódó kifejezések: masszázs 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!