Ma Ivett és Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
A+ A A-

Párkapcsolatunk minősége befolyásolhatja egészségünket

couple_health_imgAzoknak, akik nem érzik magukat biztonságban amellett, akivel együtt élnek, nagyobb az esélyük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulására – állítják kanadai kutatók.

Emellett azt is megállapították, hogy a veszélyes rendellenességeken túl esetükben megnő a krónikus betegségek diagnosztizálásának lehetősége is.

A kutatók 5645 felnőtt adatait elemezték ki, és kijelentették: azok esetében, akik képtelenek szorosabb kapcsolatok kiépítésére, jelentősen megnő annak az esélye, hogy krónikus fejfájás alakuljon ki náluk – írja a Health Psychology.

A cikk a reklám után folytatódik

Azoknak azonban, akik bizonytalanok, és nem érzik elég stabilnak párkapcsolatukat, súlyosabb következményekkel kell szembenézniük.

Az olyan emberek, akik rettegnek az elutasítástól, és túlságosan ragaszkodóak, hajlamosabbak a szív- és érrendszeri problémák kialakulására: gyakrabban fordul elő náluk a stroke, a szívelégtelenség és a magas vérnyomás. Emellett nem ritkán krónikus fájdalom és fekélyek is megnehezíthetik a mindennapjaikat.

Megállapításaink szerint a párkapcsolat nem elhanyagolható tényező, ha egészségi állapotunkról van szó – mondta Lachlan A. McWilliams. További kutatásokra van azonban szükség ahhoz, hogy kiderítsük, hogy a betegségeket a bizonytalan magánélet okozza-e, vagy az csak súlyosbítja a problémákat – tette hozzá.

Kapcsolódó kifejezések: krónikus betegségek  párkapcsolat 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!