Ma Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.
A+ A A-

Letölthető videók a szexualitás és pszichológia témaköreiben

Dr. Rusz EditBízom abban, hogy az itt felsorolt terápiás repertoár és egyéb tartalmak: úgymint egyéni és csoportterápiás lehetőségek, cikkek, letölthető videók segítséget adnak az érdeklődőknek, hogy úrrá legyenek gondjaikon és kikerüljék a lehetséges jövőbeli buktatókat. Ismét visszatérjen az életükbe a párkapcsolat harmóniája, az objektív önbecsülés nyújtotta komfortérzés, a kapcsolatteremtés lehetősége, a szeretet megbecsülése, a tolerancia és a pozitív jövőkép - írja az elismert szexuálpszichológus, Dr. Rusz Edit most indított honlapján.

Azzal a céllal forgattuk le ezeket a letölthető kisfilmeket, hogy a szexuális illetve pszichológiai problémával küszködő emberek konkrét információkhoz jussanak, de természetesen ezek az ismeretek nem teljeskörűek, és nem alkalmasak az egyéni, speciális problémák megoldására. Áttekintést nyújtanak a szerelmi, szexuális és a mindennapi lelki, érzelmi életben előforduló jelenségekről, lehetséges problémákról és buktatókról. Tömören, lényegretörően megfogalmazott tényanyag, amely abban segíti a nézőt, hogy egyéni problémáját objektíven körvonalazza, tágabb keretbe helyezze és felébressze az igényt, hogy profi szakemberhez forduljon a gondok végleges megoldása érdekében.

Fontos hangsúlyozni, hogy ezek a videók nem gyógykezelésként értendők!

Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy az emberi problémák és a megoldási módjaik mindig egyénre szabottak, ezért egyedi terápiát igényelnek. Másszóval, ha valaki megnéz egy filmet, az nem egyenértékű a szakemberrel szoros együttműködésben, következetesen végigvitt terápiás folyamattal! A kisfilmek „csak” ismereteket közölnek, kitekintést adnak, elgondolkodtatják a nézőt a probléma természetéről a gyógyulás esélyeiről és módjáról. Arra motiválja a nézőt, hogy visszanyerje a hitét a jövőben és aktívan tegyen az életminőségének javítása érdekében.

A videók témáját igyekeztem úgy megválasztani, hogy összességében átfogó képet, teljes körű kitekintést adjanak az emberi lélek és kapcsolatrendszerek összetett és bonyolult jelenségeiről. Egy adott videó – nyilván időbeli, terjedelmi korlátok miatt is – általánosságban, viszonylag szűk szegmensét tárgyalja az adott pszichológiai témakörnek. Kicsit olyanok, mintha valaki szemelvényeket olvasna ezekkel a témakörökkel kapcsolatban, de mégis egy szakember által, az élő, beszélt nyelv közvetlenségével megfogalmazott – elmondott gondolatok, amelyek letölthetőek, és mintegy „valóságos élményként” többször megnézhetőek. A szakemberrel való interaktivitás, párbeszéd ugyan nem lehetséges, de a terapeuta személyisége, meggyőző ereje – a beszélő mimikája, gesztusai, hanghordozása és a „szemkontaktus” révén nagy hangsúlyt kap - írja szexuálpszichológiai szakértőnk, Dr. Rusz Edit.

A cikk a reklám után folytatódik

Több forrásból is információkhoz juthatunk a szexről, sokat beszélünk róla, életünk egyik központi, meghatározó eleme

Saját életünk mégis képes elsivárosodni, mert nem vagyunk elég tájékozottak, vagy nem teszünk eleget hogy megőrizzük a „lángot” – kapcsolataink érzelmi-, emberi- és szexuális harmóniáját. Mindenki számára közismert tény, hogy a lelki egészség nagyon fontos a testi és lelki komfortérzés megőrzésében. Azzal is tisztában vannak az emberek, hogy a szexuális zavarok mennyi ígéretesen induló kapcsolatot tettek tönkre. Ebbe nem szabad beletörődni, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az ember élete minden szempontból harmonikus és teljes legyen. Örömteli, kiegyensúlyozott és boldog legyen az a röpke időtartam, ami a földi létünkben megadatik, és amelyet nem értékelünk kellőképpen! Tegyünk a boldogságunkért, hogy ÉLJÜNK, ne csak létezzünk!

Válasszon, "olvasgasson" a filmekből, és adjon lehetőséget önmagának a boldogabb, szebb jövőre. Bíznia kell abban, hogy ha felhők jelennek meg az égen, a nap akkor is mindig ott van a felhők mögött, és bármikor kivillanthatja sugarait önre, a kapcsolatára, az életére - és akkor nem a fájdalom, a szomorúság önti el a lelkét, hanem a boldogság érzése, igénye és az ÉLET igenlése. Élni kell az életet okosan, tudatosan, érzelemmel és azzal a tudattal, hogy minél több szépséget adjon, hozzon el számunkra! (Videók listázása - A filmek letöltésének ára: 500 Ft darabonként.)

Merjen szembenézni a bajokkal, a tünetekkel, adjon esélyt önmagának!

Keressen fel, hogy megbeszéljük a lehetőségeket, hogy mielőbb visszanyerje a testi-lelki harmóniáját, és boldog kiegyensúlyozott párkapcsolatban, hosszú, egészséges, és teljes életet élhessen...

www.ruszedit.com

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!