Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Erzsébet napja van. Holnap Jolán napja lesz.
A+ A A-

Igaz történet: férj, anyóssal és legjobb barátnővel

irene_whitelawIrene Whitelaw történetéről a The Sun számolt be. A nőt senki nem vádolhatja azzal, hogy nem adott házasságának új esélyt.

Az asszony barátai úgy gondolják,  Irene hatalmas erőről  tett tanúbizonyságot, amikor visszafogadta férjét.  Volt mit megbocsátania. Mint kiderült, a férj, Andy Simpson szexuális kapcsolatot létesített felesége anyjával. És mindez nem volt elég.  Miután neje hajlandó volt szemethunyni az események felett, „jutalmul” sorra került annak legjobb barátnője is.

A problémák akkor kezdődtek, amikor a házaspár, Irene és Andy két gyermekükkel együtt Irene anyjához, Marlene-hez költöztek, annak megözvegyülésekor, 2000-ben.

Az anya és lánya közös életük elején egymásban lelt támaszra. Irene így emlékszik vissza a történtekre: „Együtt laktunk, de anyám és Andy között feszült volt a kapcsolat. Anyám soha nem nézte jó szemmel a házasságunkat. Idővel észrevettem, hogy oldódott a köztük lévő viszony, és őszintén megvallva, örültem annak, hogy jobban kijönnek.”

Látszólag konszolidáltan, békességben éltek, amíg a  35 éves Irene egy alkalommal  rajta nem kapta 42 éves férjét, amint az éppen az anyja kezét fogja.  A férfi azzal védekezett, hogy a vádak nevetségesek, intim közeledés helyett csupán vigaszt próbált nyújtani az özvegynek.

A gyanú nem volt alaptalan

„Andy szerint apám halála depressziót váltott ki belőlem, azért merültek fel bennem ilyen őrült gondolatok. Elmentem a háziorvosomhoz, hogy adjon valamilyen gyógyszert a szorongásaimra, és közöltem vele a gyanúm. Ő is azt mondta,  paranoiám van. Nem hibáztatom őt: ki tételezett fel volna ilyesmit?”

Két évre rá azonban egyértelműen bebizonyosodott a bűnös viszony. Irene, vásárlásból hazatérvén egy cetlit talált a lépcsőn a 60 éves  Marlene írásával, miszerint az alig várja, hogy új életet kezdhessen vejével. A papírdarab másik oldalán Andy válasza állt, amelyben türelmet kér, amíg a dolgok rendeződnek.

A felelősségrevonás természetesen  nem maradt el. A férj magyarázat helyett  kirohant a házból, az anya pedig,  – miután látta a levelet – kiabálni kezdett. „Az üvöltötte, hogy ő sokkal jobb az ágyban, mint én, és Andy valójában hozzá vonzódik. Hányingerem lett. Ez gusztustalan volt.”

A cikk a reklám után folytatódik

Új élet, új helyen

Irene ekkor fogta hat és három éves gyermekeit és a család más tagjainál kért menedéket. Azok elmondták, hogy régóta ismert volt számukra a viszony ténye,  de nem tudták, hogyan adják azt a kétgyermekes anya tudtára.

Andy a veszekedést követően öngyilkosságot kísérelt meg és a Northallerton-i kórházba került. Onnan üzent feleségének, hogy látogassa meg őt. Az kötélnek állt, vállalta a találkozást: így kerülhetett sor a bocsánatkérésre. Irene azt fontolgatta, hogy új élet reményében Glasgow-ba költözik gyermekeivel. Andy fogadkozása, hogy változni fog, végül hatott: a család együtt maradt és együtt indultak Glasgow-ba.

„Nem tudtam neki megbocsájtani, de megértettem, hogy a gyerekeknek szükségük van apára. Az ő érdekük az első, ha szülővé lesz az ember. Szexről azonban szó sem lehetett.  A fejemben egyre csak az járt, hogy anyámmal összeszűrte a levet. Aztán a feszültségem lassanként oldódott: folyton azzal hitegetett, minden rendbejön, ha születik még egy gyermekünk.”

Az utolsó esély

2004-ben új házba költöztek,  egy régi barát, a 42 esztendős Lynn McNab szomszédságába. Lynn egyedül nevelte öt gyermekét, és szinte állandó vendéggé vált Irene-ék otthonában.

Két év sem telt el, amikor ismét viharfelhők gyülekeztek az égen. Felszínre került, hogy Andy Lynn-nel is viszonyt kezdett. A kezdeti heves tagadás után a csapodár férj végül összecsomagolt és cókmókjával együtt átköltözött szeretője házába.

Szerencsére, ebben az időben tűnt fel a korábban biztonsági őrként dolgozó, munkanélküli Derek Brown, aki Irene támasza és vigasza lett. Bár a válást tavaly novemberben kimondták, Irene egyelőre képtelen újra elkötelezni magát, bizalommal lenni egy férfi iránt. Gyermekei időközben már 15 és 12 évesek lettek.

„Le kellett ülnöm velük, hogy elmondjam,  a nagyinak viszonya volt az apjukkal. Mindenki tudott az ügyről, jobb volt, ha tőlem hallják, mint mástól. Az ügy felizgatta őket, de ennek ellenére megértéssel és szeretettel viseltetnek az apjukkal szemben.”

Pár nappal ezelőtt Marlene is  bocsánatot kért. „Azt mondta, fáj neki, ami történt, minden nap ezzel a súllyal  kel és fekszik.

Sajnos nem lehet meg nem történtté tenni, ami volt. Azért beszélek most róla, mert abban reménykedem, ha kimondom, végre én is túljutok az egészen. Szeretnék végre normális életet élni.”

Andy Simpson nem tagadta az állításokat, de közölte, nem vállalja az interjút a The Sun riporterével.

Kapcsolódó kifejezések: Irene Whitelaw  anyós  barátnő  férj  házasság  the sun  öngyilkosság 
© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!