Ma Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
A+ A A-

Szakorvos: sokszor elkésnek a fiatalok szexuális felvilágosításával

felvilagositas golyaTimmermann Gábor szülész, nőgyógyász szerint a szülők, de sokszor az iskola is elkésik a fiatalok szexuális felvilágosításával, és sok a tévhit a fiatalok körében.

A szakorvos az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, az egyik legelterjedtebb tévhit, hogy megszakított közösüléssel biztosan elkerülhető a nem kívánt terhesség, pedig ennek a módszernek gyenge a hatékonysága.

Beszélt arról is, hogy prevenciós programot indítottak, amelynek keretében iskolákban hívják fel a figyelmet a szexuális úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség megelőzésére. Ennek tapasztalata az, hogy a szülők későn beszélnek erről a fiatalokkal, és sokszor az iskolában is későn kerül szóba a szexualitás.

Timmermann Gábor azt mondta, Hollandiában az "abortuszturizmus" ellenére is kevesebb az abortusz, mint itthon, mert ott az oktatásra nagy hangsúlyt fektetnek, 18 éves lányoknak már ingyenes a fogamzásgátló tabletta, a szórakozóhelyeken pedig ingyen lehet automatából óvszerhez jutni.

Könyvajánló:

felvilagosito konyv kicsiFelvilágosító könyv tiniknek szexről és szerelemről

Minden, amit a felvilágosításról tudni érdemes

Ugye Ön is egyetért abban, hogy egy szülőnek igen csak kínos 8-18 év közötti gyermekével a szexről beszélni?

A gyerekeknek mindig ezer kérdésük akad, hiszen mindent pontosan tudni szeretnének. Néha emiatt a szülők egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben. Főleg, ha a gyerekek már nem is annyira kicsik, és a fiúkból, lányokból hirtelen nőkké és férfiakká válnak. Azért készült ez a könyv, hogy a fiatalokat és a szülőket a felnőtté válás hosszú útján elkísérje. Segítséget szeretnénk nyújtani mindkét félnek abban, hogy együtt fedezhessék fel lépésről lépésre ezt az új világot.

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!