Ma Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
A+ A A-

Orgazmus az edzőteremben?

hasizom 0008720356GMeghökkentő mellékeredménye van sok nőnél a fizikai edzésnek: orgazmust él át, miközben a szex egyáltalán nem jár az eszében.

Edzőtermi női „csúcsok”

A jelenségről először 1953-ban látott napvilágot beszámoló, de közel 60 év alatt nemigen gyarapodtak az ismeretek róla. Az amerikai Indianai Egyetem kutatói ezt az űrt akarják kitölteni, és nemrégiben több száz olyan nőt kérdeztek meg, akik szexuális „csúcsteljesítményt” értek el akaratukon kívül edzés közben.

Csaknem minden második legalább tízszer tapasztalta a jelenséget. A tudósok a vallomások révén statisztikai rangsort állítottak össze az egyes gyakorlatok szexuális „mellékeredményességéről”.

Eszerint a leggyakrabban hasizmosítás okoz orgazmust: a nők 51,4 százaléka tapasztalta magán. Meglepő, de a súlyemelés áll a második helyen 26,5 százalékkal. A jóga rátája 20 százalékos, a biciklizésé 15,8, a futásé 13,2. Még a gyaloglás és túrázás is képes „csodát tenni”: a megkérdezett nők 9,6 százaléka tapasztalta magán.

A cikk a reklám után folytatódik

A kutatók arra még nem tudják a magyarázatot, hogy miféle mechanizmus idézi elő a kéjt. A felmérés alapján úgy tűnik, hogy nem ritka jelenségről van szó: a megkérdezett 370 nőt röpke öt hét alatt sikerült összetoborozni, pedig sokan közülük kifejezetten restellték a dolgot. A tanulmánynak további haszna lehet, hogy általa sok olyan nő szerezhet tudomást a jelenségről, aki járt már hasonlóan edzéskor, és könnyebben megbékélhet magával, ha tudja, hogy messze nincs egyedül, edzésorgazmusa nem annyira abnormális, mint gondolta – adta hírül a The Sun című brit lap.

Az edzőtermi női csúcsok tanulmánya a Sexual and Relationship Therapy című amerikai folyóiratban jelent meg.


MTI

Kapcsolódó kifejezések: edzés  hasizomgyakorlat  orgazmus 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!