Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
A+ A A-

A házimunka csökkentheti a férfiak nemzőképességét

man cookingA házimunka öli a spermiumokat, komolyan érintheti egy férfi nemzőképességét – állítják amerikai kutatók.

A kaliforniai Stanfordi Egyetem tudósai szerint az árammal működő gépek és eszközök ártanak a hímivarsejteknek elektromágneses terük révén. Különösen káros a mikrohullámú sütő, de nem tesz jót a porszívó sem.

Az amerikai kutatók állításaikat 148 spermadonorra alapozzák. Elemzésük szerint azok, akik háztartási gépek erős elektromágneses sugárzásának voltak kitéve a mintavétel előtt, rosszabb minőségű spermával szolgáltak, életképes sejtjeik száma jóval alacsonyabb volt, mint a házimunkagépektől mentes férfiakéi. A kísérletben résztvevőkre mágneseserőtér-mérőt tettek, amely egy tipikus napjukon 4 másodpercenként végzett mérést, azaz összesen 21.600-szor. Azoknál, akik sokat voltak erős erőtérben, kétszer gyakoribb volt a gyenge spermaminőség – adta hírül a brit Metro újság.


A cikk a reklám után folytatódik

A kutatás vezetője megjegyezte, hogy az összefüggés logikus magyarázat arra, miért gyengül már évszázada a férfiak ivarsejtminősége, gyermeket akaró pároknak pedig azt tanácsolta, hogy minél kevésbé tegyék ki magukat elektromágneses térnek.


MTI

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: házimunka  nemzőképesség  spermiumok 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!