Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Viola napja van. Holnap Teofil napja lesz.
A+ A A-

Magas a szexuális aktivitás negyven év fölött is

Magas a szexuális aktivitás negyven év fölött isFriss vizsgálatok szerint a negyven év fölöttiek többsége magas szexuális aktivitással rendelkezik. Kiderült, hogy a negyven és nyolcvan közötti férfiak mintegy ötven százaléka közösül hetente legalább párszor.

A nemzetközi kutatócsoport huszonhétezer 40 és 80 év közötti, különböző etnikumú alanyon végzett vizsgálatot. A felmérés azt mutatta, hogy a férfiak 80, a nők 65%-a legalább egyszer szeretkezett az elmúlt évben. Hetente több alkalommal a férfiak negyvennégy, a hölgyek harmincnyolc százaléka élt szexuális életet.

Bár a szerelem utáni vágy az idősebb emberek körében nem csökken, növekszik azoknak a problémáknak a száma, amelyek megnehezítik a szexuális életet.

A férfiak kevesebb problémával küzdenek, mint a nők. Közülük mindössze huszonöt százalék számolt be arról, hogy szexuális problémai lennének. Legkorábban az ázsiaiak vesztik el szexuális képességüket. A nők negyven százaléka nyilatkozott úgy, hogy vannak szexuális zavarai. A hölgyek a legtöbb szexuális problémával Ázsiában, és a Közel-Keleten küzdenek.

Kapcsolódó kifejezések: aktivitás  közösül  szex  érett 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!