Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
A+ A A-

Káma Szútra: az érzéki masszázs - 1

Káma Szútra: az érzéki masszázs - 1A Káma Szútra ugyan nem írja le, de a masszázs évezredek óta a fáradtság és a feszültség enyhítésének bevett módja. De mivel az érintést a szexszel azonosítjuk, a félreértéstől tartva sokszor nem merjük megérinteni egymást.

...Csak a tiszta szexualitásra koncentrálnak, kihagyva a rendszeres, érzéki érintést

A masszázs erejét figyelmen kívül hagyva, sok szerető komoly gyönyörforrástól fosztja meg magát és társát, amely ráadásul ellazít és megfelelő hangulatba ringat.

Akár szerelmi előjátékul szolgál, akár nem, az érzéki masszázs célja a teljes relaxáció, ezért békés és kényelmes környezetet kell hozzá teremteni. Nagy, nem túl puha matracú ágy vagy a földre tett lepedő is megfelel.

Helyezzünk párnákat társunk nyaka, dereka és bokái alá. A szoba meleg és hangulatosan megvilágított legyen, és lehetőleg ne zavarjanak meg. A masszázs mozdulatait nyugodtan kombináljuk belátásunk szerint, egyet, kettőt vagy akár egy egész sorozatot végezhetünk a lábától kezdve egészen a fejig.

A váll és a fej

Masszírozzuk a vállak elülső részét, a nyak oldalát, arcot és állat, azután a homlokot és halántékot. Ujjunk fusson finoman végig az állon és az ajkakon, a szemen és orron, társunk élvezni fogja. Sokan szeretik, ha a fejüket is masszírozzák, akárcsak, ha a hajukat mossák.

Hát és gerinc

A hát masszázsakor gyengéd, érzéki mozdulatokkal haladjunk a fenéktől fölfelé. Nyitott tenyérrel csináljuk, a hüvelykujjak a gerinc mentén mozogjanak. Dolgozzuk meg a nyak alsó részét, aztán a vállakat, majd kezünk lassan térjen vissza a fenék két oldalára. Tízszer vagy akár többször is ismételjük el a mozdulatsort.

A cikk a reklám után folytatódik

 

A Masszázs alapfogásai

A masszázs lényege elég hamar megtanulható. A felsorolt technikák mindegyikét ajánlom.

Finom érintés (effleurage)
Tenyerünket csúsztassuk végig társunk bőrén, súlyunkkal adjunk erőt a mozdulatnak. Minden területen ezzel kezdjünk és végezzünk.

Gyúrás
Enyhén behajlított kézzel, egyenletes, ritmikus mozdulatokkal gyúrjuk a húst.

Gyúrás és dagasztás (petrissage)
Ujjaink vagy hüvelykujjunk hegyének körkörös mozgásával simítsuk ki az izmok feszültségét a gerinc mentén. De ne masszírozzuk a gerincet magát.

Ütögetés
Kézéllel lendületesen ütögessük társunkat, mintha karateütések lennének, de persze jóval gyengébbek. Ujjainkat lazítsuk el.

Kopogtatás és köpölyözés
A kopogtatásnál finoman dobolunk társunk testén, míg a köpölyözésnél váltott kézzel, behajlított tenyérrel, a hüvelykujjat behajtva ütögetjük.

Bármelyik technikát vagy kéztartást használjuk is, mozdulataink mindig maradjanak egyenletesek, ritmikusak és szimmetrikusak. Mindig használjunk hozzá megfelelő olajat és állapodjunk meg előre társunkkal, milyen erővel nyomkodjuk, hiszen a kölcsönös örömforrás a cél. Arra is megtanít ez, hogy saját szükségletünkről ideiglenesen megfeledkezve társunk örömére koncentráljunk. Ezzel közelebb kerülünk az igazi célhoz, ahhoz, hogy egyaránt képesek legyünk gyönyört nyújtani és kapni.

Kapcsolódó kifejezések: káma szútra  szexpózok  érzéki masszázs 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!