Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.
A+ A A-

Szájszag ellen - hogyan legyen friss a leheletünk?

Szájszag ellen - hogyan legyen friss a leheletünk?Rendszeresen mossunk fogat – válaszolják sokan, ha ezt a kérdést hallják. A megoldás azonban nem ennyire egyszerű.

Természetesen a megfelelő szájhigiénia elengedhetetlen ahhoz, hogy ne legyen rossz a leheletünk, vannak azonban olyan esetek, amikor ez elkerülhetetlen. Néhány egyszerű lépéssel azonban megelőzhetjük, hogy szájszagunkkal másokat riogassunk.

Kellemetlen szájszagot nem csak a szájápolás elhanyagolása okozhat – felelős lehet érte néhány étel, valamint számos lappangó betegség is. Ha a szájszagot nem sikerül 24 órán belül elmulasztani, érdemes orvoshoz fordulni, ha azonban csupán étel vagy ital okozza, házi praktikákkal is leküzdhető, ha éppen nincs nálunk fogkefe.

A cikk a reklám után folyatódik

 

A legjobb módszer, ha valamilyen fűszernövényt rágcsálunk...

Ezek ugyanis semlegesítik vagy megszüntetik a kellemetlen szagot aromájukkal. Hatékonyan megelőzhető ugyanakkor a probléma, ha nemcsak fogainkat, hanem a nyelvünket is megdörzsöljük a fogkefével - ezen telepszik le ugyanis a legtöbb rossz szagot okozó baktérium.

A legszélesebb körben ismert, szájszag semlegesítő szer a zeller. Ez a növény ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz klorofillt, amelynek köszönhetően üde lesz a lehelet. Ha nem is nagyon szeretjük, kipréselt levével akkor is megbirkózhatunk - ennek ugyanis hasonlóan jótékony a hatása.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: rossz lehelet  szájszag 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!