Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Judit napja van. Holnap Árpád és Árpádina napja lesz.
A+ A A-

Lézerrel szájszag ellen

lezerrel_szajszag_ellen.jpgLézeres kezelési módszert dolgoztak ki izraeli kutatók az átható szájszag orvoslására.

Yehuda Finkelstein a Kfar Saba-i Meir klinika munkatársa 53 olyan kellemetlen szájszagtól, halitosistól szenvedő beteget kezelt sikeresen lézerrel, akiken sem az intenzív fogmosás, illetve szájöblítés, sem pedig a hagyományos kezelések nem segítettek - írta a New Scientist című brit tudományos szaklap.

A szájból áradó kellemetlen szagot az esetek többségében a fogínyen, illetve a fogak tövénél felhalmozódó baktériumok, és az ott végbemenő rothadási folyamatok nyomán keletkező gázok okozzák. A legsúlyosabb esetben azonban - ezt nevezik halitosisnak, ami meglehetősen ritka, de annál kellemetlenebb - a rendkívül kellemetlen szagot a mandulák tövénél tenyésző baktériumtelepek idézik elő.

A cikk a reklám után folytatódik

 

A lézerkezelés közvetlenül a baktériumtenyészetet célozza meg, és a lézersugarak okozta forradások mintegy lezárják a mandulák tövénél lévő szövetek barázdáit, lehetetlenné téve, hogy ott a kórokozók tovább szaporodjanak.

Mint a New Scientist írta, a betegeknek több mint felénél egyetlen kezelés elegendő volt a halitosis megszüntetéséhez, míg a többiek esetében két-hátrom kezelés hozta meg a kielégítő eredményt. Lézeres kezelés nélkül azonban ezt az állapotot mindenképpen jóval hosszadalmasabb eljárással sikerül csak megszüntetni.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: rossz lehellet  szájszag 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!