Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Jolán napja van. Holnap Olivér napja lesz.
A+ A A-

Kisajak-plasztika - amikor szükség lehet rá

Surgery_doctor_imgA kisajak plasztika a kisajak kisebbítésére, a kisajak veleszületetten nagyobb méretének csökkentésére, illetve betegségek, sérülések, például gyermekszülés után kialakuló kedvezőtlen alaki eltérések megszüntetésére, a kívánatos állapot elérésére, helyreállítására végzett eljárás.

Miért lehet szükség női intim plasztikai beavatkozásra, kisajak kisebbítésre?

Amennyiben veleszületett fejlődési eltérés miatt egy nő nemi szervén a kisajak túlzott méretű, az nem csak esztétikai problémát okoz számára, hanem funkcionálisat is, hiszen amellett, hogy tisztálkodás és öltözködés során zavaró lehet, közösüléskor a pénisz besodorhatja a hüvelybe, ami természetesen fájdalommal jár.

A betegek tehát az intim plasztikai műtétet funkcionális vagy esztétikai ok miatt kérik, de előfordul, hogy mindkét szempont együttesen is szerepet játszhat az elhatározásban:

  • Sokan panaszolják, hogy a nagy kisajak fájdalmassá válik sportoláskor vagy hosszantartó üldögélés közben.
  • Másokat az zavar, hogy a szexuális aktus közben becsípődnek.
  • A modellek, táncosok, sportolók számára zavaró lehet, hogy a szorosan a testre tapadó ruházaton áttűnik a nemi szervek kontúrja, esetleg bizonyos fajta fehérneműkből, tornadresszekből kis is lóghat a nagy méretű kisajak.
  • Sokan tartanak a szexuális partner negatív véleményétől is, ami többé vagy kevésbé súlyos lelki problémákhoz, az önbizalom csökkenéséhez vagy elvesztéséhez vezethet.

A cikk a reklám után folytatódik

A kisajak plasztikáját vénás narkózisban végzik

A beavatkozás  kb. 1 órát vesz igénybe. Az intimplasztika során a kiválasztott műtéti technikával a plasztikai sebész kimetszi a felesleges szöveteket, majd összevarrja a sebet, amely néhány nap alatt gyógyul. A kisajak plasztikát legcélszerűbb a menstruáció elmúltát követő 3-4 napon belül végezni, hogy a következő menstruáció idejére a sebek már gyógyulttá váljanak.

A kisajak plasztikát követően, rövid megfigyelés után otthonába távozhat a páciens, mint bármely műtét esetében, itt is fájdalom, vérzés, fertőzés szövődménnyel kell számolni. A helyi érzéstelenítő hatása 1,5–2 óra múlva megszűnik, majd a fájdalom első jeleire, mely égető érzéssel jelentkezik, érdemes fájdalomcsillapító tablettát bevenni. Erőteljes tevékenység, mely a fájdalmat előidézi, pl. sport, nemi aktus, kerülendő.

Kapcsolódó kifejezések: intimplasztika  kisajkak  plasztikai sebészet 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!