Ma Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.
A+ A A-

Szemet szúrt a Photoshop-trükk a reklámhatóságnak

loreal logo-loA brit reklámetikai hatóságnál (Advertising Standards Authority) bepanaszolták a L’Oréalt, mert két hírességet is túlzottan retusált a hirdetéseiben.

Az egyik problémás reklámfotón Julia Roberts látható. A színésznővel a Lancôme Teint Miracle alapozóját kívánta népszerűsíteni a cég. Állításuk szerint tíz év kutatás és fejlesztés eredményeként hozták létre azt a terméket, amely tökéletes bőrt varázsol használójának.

A vállalat azzal védekezett, hogy valóban végeztek utómunkálatokat, de a fotó tökéletesen visszaadja azt, hogy milyen természetesen egészséges és ragyogó bőre is van a színésznőnek – tudta meg a velvet.hu.

julia roberts lancome

A cikk a reklám után folytatódik

A másik problémás hirdetésnek Christy Turlington és a Maybelline The Eraser nevű alapozója a főszereplője. A L’Oréal azt állítja, hogy csupán apró igazításokat végeztek, kicsit sötétítettek a szemöldökön, puhították az ajkakat, a sötétebb árnyékokon finomítottak, bizonyos helyeken a sminkkel is babráltak és hasonlók.

Az öregedés elleni alapozó hatását egyébként úgy próbálták meg érzékeltetni, hogy a modell arcának csak egy részét fedi alapozó. Ugyan a reklámfotón szereplő apróbetűs részben a cég felhívta mindenki figyelmét arra, hogy ez csak illusztráció, de a balhé kirobbanása után azt nyilatkozták, hogy a kép a változtatások ellenére pontosan, valósághűen mutatja be, hogy milyen csodás hatása is van az ő remek terméküknek.

Mindez nem győzte meg a reklámetikai hatóságot, meglátásuk szerint a szóban forgó hirdetések igenis alkalmasak a fogyasztók megtévesztésére, és úgy döntöttek, hogy a reklámfotók kifogásolt változatai a továbbiakban nem használhatóak fel.
Nem ez az első eset, hogy az ASA ilyen döntést hozott: 2009-ben megtévesztőnek nyilvánították az Olay egyik szemránckrémjének hirdetését, mert a fotón szereplő híres modell, Twiggy szemkörnyékét alaposan retusálták – olvasható a velvet.hu oldalon.

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!