Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Albert és Lipót napja van. Holnap Ödön napja lesz.
A+ A A-

A serdülőkori pattanások az egészség jelei

A serdülőkori pattanások az egészség jeleiA tizenéves fiúk számára nagy bosszúságot okozó pattanások nem feltétlenül jelentenek olyan nagy problémát, mint az első pillantásra tűnik. Brit tudósok szerint a serdülőkori pattanások a későbbi egészség egyik pozitív előjeleként foghatók fel.

Nagy-Britanniában tízezer férfit vizsgáltak meg, melynek során kiderült, hogy azok, akik a fiatal korukban pattanások garmadájával küszködtek, felnőtt korban egyharmaddal kevesebb eséllyel szenvedtek szív- és érrendszeri betegségekben, ezen belül a véredényekkel kapcsolatos megbetegedések előfordulási esélye alacsonyabb.

Valószínűleg ennek az az oka, hogy az ilyen egyéneknél magas a pattanások kialakulásáért is felelős androgén hormon szintje, amely később a szívproblémák ellen jelent számottevő védelmet. A kutatás lebonyolításában részt vevő szakemberek - hangsúlyozva, hogy az eredmények még nem tekinthetők véglegesnek - azt is elmondták, hogy a kedvező tapasztalatok mellé egy negatív is társul: az ilyen férfiak esetében ugyanis a prosztatarák előfordulási esélye magasabb, mint a kamaszkorban bőrhibákkal nem küszködő társaik esetében.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: androgén  hormon  pattanások  tinédzserek 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!