Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Menyhért és Mirjam napja van. Holnap Bence napja lesz.
A+ A A-

A szénhidrátban szegény étrendtől az arcbőr is megszépülhet

smile womanA szénhidrátokban szegény étrend nemcsak karcsúsít, egy amerikai szakember szerint az arcbőrt is tisztíthatja.

A szénhidrátok étrendbeli korlátozásával kitisztulhat a pattanásos arcbőr

A WebMD News egészségügyi hírportál szerint a szénhidrátok étrendbeli korlátozásával kitisztulhat a pattanásos arcbőr. Az acnés arcbőrt ugyanis a vér kiugróan magas inzulinszintje is okozhatja: ha csökken a vércukorszint, az hatással lehet a pattanásos bőrért felelős hormonrendszerre.

„Az alacsony glikémiás indexű (GI) ételek közreműködhetnek az acne hormonális szabályozásában” – fejtette ki Alan R. Shalita, a New York-i Egyetemhez tartozó Downstate Medical Center dermatológiai osztályának vezetője. Egyúttal arra bátorította az acnés bőrű pácienseket, hogy fogyasszanak kevesebb szénhidrátot, ne vigyék túlzásba a tejtermékeket sem étrendjükben, mert azoktól is pattanásos lehet a bőrük.

A cikk a reklám után folytatódik

Az alacsony glikémiás indexű étrendben jellemzően kerülni kell a fehér rizst, az édességeket és a fehér kenyérféléket, helyettük a zöldség, gyümölcs és hús fogyasztása ajánlott. Shalita szerint a csokoládéval az a helyzet, hogy az édesség cukor- és zsírtartalma kiválthatja a bőr irritációját – ismertette az interjút a The Independent online kiadása.

Az enyhébb acnés tünetekre a bőrgyógyász szalicilsavas arctisztítót és benzoyl peroxide hatóanyagú krémeket ajánlott. „Ha ez nem segít, forduljanak bőrgyógyászhoz” – tanácsolta.


MTI

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: acne  akne  arcbőr  glikémiás index  pattanás  szénhidrát 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!