Ma Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.
A+ A A-

Közel 71 ezer kilométert teljesítettek a 3. Országfutáson

országfutas dorog 2016Közel 8000 résztvevő csaknem 71 ezer kilométert teljesített az ünnepi hosszú hétvégén harmadik alkalommal megrendezett Országfutáson. Dorog lett a legsportosabb város! A 70.965 km-ből 3.500 km-t a dorogiak teljesítettek. A tavaszi Országfutás nem csak a számunkra rekord!

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint 7985 fő regisztrált, majd futott vagy gyalogolt le legalább öt kilométert, amelyből 70.965 kilométer jött össze.

A rendezvény honlapján ingyenesen lehetett jelentkezni, s bárki, bárhol futhatott vagy gyalogolhatott, így senkinek sem kellett elutaznia versenyre, nevezési díjat fizetnie, mégis "része lett egy olyan közösségnek, amelyben mindenki a maga módján és képességei szerint tett valamit a saját egészségéért".

Az első Országfutáson, tavaly márciusban 3845-en vettek részt, s 46.733 kilométert teljesítettek, majd a második eseményen, tavaly szeptemberben már 5303 résztvevő futott, vagy gyalogolt összesen 52.304 kilométert.

A kezdeményezés védnöke Monspart Sarolta világbajnok tájfutó. Az Országfutáshoz olimpiai bajnokok is csatlakoztak, köztük Kovács Katalin kajakos, Kovács István ökölvívó és Csipes Ferenc kajakos.

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Monspart Sarolta  országfutás 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!