Ma Angéla és Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.
A+ A A-

Óvatosan a koripályán!

korcsolyaBár hazánkban a nagy hideg még várat magára, egyre több nálunk is a jégpálya. Az időszakos jégpályák megjelenésének idején a brit Sportorvosok Szövetségének szakértői közleményben foglalták össze a korcsolyázás esetleges veszélyeit.

„Akár komoly sérüléseket is szerezhetünk korcsolyázás közben, ezért fontos, hogy megtegyük a megfelelő óvintézkedéseket. Korcsolyázás előtt mindenképp melegítsünk be és kerüljük a forralt bort” – írják a szövetség szakértői.

„Fontos, hogy korcsolyázás közben jól érezzük magunkat, de még fontosabb az óvatosság, hiszen sokan évente csak kétszer húznak korcsolyát” – nyilatkozta Graham Smith professzor, a Királyi Balesetmegelőzési Társaság igazgatója.

„Ne becsüljük túl saját képességeinket, különösen igaz ez az idősebbekre. Ha elesünk, húzzuk össze magunkat és próbáljunk meg gurulni, így elkerülhetjük a kézsérüléseket. Korcsolyázás előtt nyújtsunk és mozgassuk át testünket. Lassan, a külső sávban, a korláthoz közel haladjunk és lehetőség szerint ne fogyasszunk alkoholt” – javasolják a szakemberek.

A cikk a reklám után folytatódik

„A szabadidős tevékenységek esetén nagyon fontos a biztonság” – figyelmeztet Peter Cornall, a Királyi Balesetmegelőzési Társaság munkatársa. „Jó ötlet a védőkesztyű és a különböző protektorok viselése. Fontos továbbá, hogy ne próbáljuk a téli olimpián látott figurákat leutánozni a korcsolyapályán, ez ugyanis valószínűleg nem fog menni.”

Kapcsolódó kifejezések: korcsolyázás 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!