Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Cecília napja van. Holnap Kelemen és Klementina napja lesz.
A+ A A-

Receptek a következő kezdettel Z

Zöldséges töltött pulykamell
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Szárnyasból...

Zöldséges töltött pulykamell

A pulykamellből rostjaira merőlegesen szép nagy szeleteket vágunk, és enyhén kiverve besózzuk. A tejben áztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, alaposan eldolgozzuk a tojásokkal, sóval, rozmaringgal, kakukkfűvel, finomra vágott petrezselyemzölddel, a durvára reszelt sárgarépával, petrezselyemgyökérrel és a zöldborsóval.

Zöldséges marhasült
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Zöldséges marhasült

A borsikafűvel, bazsalikommal, sóval fűszerezett húst (fartőt, felsált, fehérpecsenyét) az olaj felében minden oldalán átsütjük, s lapátkanál segítségével egy mélyebb edénybe – legjobb a gyorsfőzőedény – tesszük.

Zöldborsófőzelék
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Zöldborsófőzelék

A felmelegített olajon átfuttatjuk a zöldborsót, meghintve finomra vágott petrezselyemzölddel s enyhén megsózva, fedő alatt saját levében pároljuk.

Zöldségragu
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Zöldségragu

A finomra vágott vöröshagymát a felmelegített olajban megfonnyasztjuk. A tűzről levéve, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellergumót, s meghintjük a finomra vágott petrezselyemzöld felével.

Zellerkoktél
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Zellerkoktél

A főtt zellert metéltre vágjuk, elkeverjük a felezett narancsgerezdekkel, a durvára darált mandulával, és megszórjuk finomra vágott zellerlevéllel.

Zöldbabfőzelék
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Zöldbabfőzelék

A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk, enyhén sós meleg vízben feltesszük főni. Beletesszük a félbevágott vöröshagymát, a péppé zúzott fokhagymát és a lecsót.

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!