Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Cecília napja van. Holnap Kelemen és Klementina napja lesz.
A+ A A-
Káposztafőzelék paradicsomosan
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Káposztafőzelék paradicsomosan

A megtisztított, metéltre vágott káposztát az egészben hagyott vöröshagymával, sóval, köménymaggal ízesített hideg vízben feltesszük főni úgy, hogy a víz éppen ellepje.

Paradicsomos sajtos rizs
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Paradicsomos sajtos rizs

A szokásos módon párolt rizst készítünk. Lapos, tűzálló tálban elterítve, beborítjuk vékony karikákra vágott paradicsommal, és a tetejét egyenletesen meghintjük reszelt sajttal.

Burgonyagombóc spenóttal
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Burgonyagombóc spenóttal

Készítése megegyezik a burgonyagombócéval, de összeállításakor a burgonyához jól lecsurgatott spenótpürét is adhatunk. Csont vagy húsleveshez javasoljuk.

Zöldborsófőzelék
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Zöldborsófőzelék

A felmelegített olajon átfuttatjuk a zöldborsót, meghintve finomra vágott petrezselyemzölddel s enyhén megsózva, fedő alatt saját levében pároljuk.

Burgonyaleves
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Burgonyaleves

A megmosott és kisebb kockákra vágott burgonyát hideg vízben vagy natúr csontléten feltesszük főni. Megsózzuk, hozzáadjuk az étkezési paprikát és a paradicsomot.

Sajtos karfiol
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Sajtos karfiol

A jól megmosott kelvirágot rózsáira szedjük, és gyengén sós, forró vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrve jól lecsepegtetjük, és margarinnal kikent tűzálló tálra téve megszórjuk reszelt szerecsendióval.

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!