Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Cecília napja van. Holnap Kelemen és Klementina napja lesz.
A+ A A-
Csirkemell töltve
  • Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Csirkemell töltve

A kicsontozott csirkemellet úgy vágjuk félbe, hogy egyik oldalán a két rész összefüggő maradjon. Sózzuk, s meghintjük kevés reszelt szerecsendióval.

Burgonya csőben sütve
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Burgonya csőben sütve

A héjában megfőzött, meghámozott burgonyát vékony karikákra vagy apró kockákra vágjuk, margarinnal kikent, lapos tűzálló edénybe tesszük, egyenletesen elrendezzük, és a tetejére tojáshabbal lazított gratin-mártást öntünk.

Palacsinta sonkával rakva
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Palacsinta sonkával rakva

A gépsonkát ledaráljuk, felmelegített margarinon átfuttatjuk, bazsalikommal, frissen őrölt borssal, finomra vágott metélőhagymával és petrezselyem zöldjével ízesítve elkeverjük a tejföl 2/3 részével.

Zöldséges marhasült
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Zöldséges marhasült

A borsikafűvel, bazsalikommal, sóval fűszerezett húst (fartőt, felsált, fehérpecsenyét) az olaj felében minden oldalán átsütjük, s lapátkanál segítségével egy mélyebb edénybe – legjobb a gyorsfőzőedény – tesszük.

Tojássaláta
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Tojássaláta

A keményre főzött tojásokat és az újhagymát karikákra, a fejes salátát vékony metéltre vágva, rétegezve salátástálba rakjuk, tetejét Ízlésesen elrendezzük.

Finom vegyesköret
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Finom vegyesköret

A megtisztított, megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karalábét apró kockákra vágjuk, majd a felmelegített margarinon átfuttatjuk.

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!