Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz.
A+ A A-
Zöldséges töltött pulykamell
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Szárnyasból...

Zöldséges töltött pulykamell

A pulykamellből rostjaira merőlegesen szép nagy szeleteket vágunk, és enyhén kiverve besózzuk. A tejben áztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, alaposan eldolgozzuk a tojásokkal, sóval, rozmaringgal, kakukkfűvel, finomra vágott petrezselyemzölddel, a durvára reszelt sárgarépával, petrezselyemgyökérrel és a zöldborsóval.

Fogas bakonyi módon
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Fogas bakonyi módon

A megtisztított, felszeletelt halat legalább egy órán át besózva állni hagyjuk, majd felmelegített olajban a halszeletek mindkét oldalát átsütjük, és egy nagyobb lábosban félretesszük.

Vitaminsaláta
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Vitaminsaláta

A tisztított sárgarépát és a retket vékonyan felkarikázzuk, enyhén megsózzuk, szűrt citromlével megöntözzük. Az alaposan megmosott fejes salátát kockákra vágjuk, de néhány levelet egészben hagyunk.

Gombával töltött pulykamell
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Gombával töltött pulykamell

A kicsontozott pulykamellet ferdén, rostjaira merőlegesen felszeleteljük úgy, hogy jó nagy szeleteket kapjunk. Enyhén kiverve besózzuk.

Diós metélt búzacsírával
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Elkészítés nehézsége: könnyű
  • Származás: Magyar

Diós metélt búzacsírával

A finomlisztet és a szójalisztet összekeverjük, majd beleütve a tojásokat, kevés vízzel tésztát gyúrunk. A szójaliszt valamivel több folyadékot igényel, de azért óvatosan, apránként adagoljuk.

Csáky-rostélyos
  • Elkészítési idő: 2 óra
  • Elkészítés nehézsége:
  • Származás: Magyar

Csáky-rostélyos

A rostélyosokat vékonyra kiverjük, enyhén besózzuk, és meghintjük frissen őrölt borssal. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk.

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!