Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

Az egészségügyi limit a legfontosabb az utasbiztosításnál

Az utasbiztosításnál az egészségügyi szolgáltatás limitje főleg azokban az országokban fontos, ahol drága az ilyen ellátás, oda utazva korlátlan, vagy 50–70 millió forintos felső határral kötött biztosítást javasol a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az említett körbe tartozik az USA, Kanada, valamint Izrael. Néhány napos kórházi kezelés Európában is belekerülhet akár több millió forintba is – áll a közleményben.


nyaralas2 sxc 49311096

A MABISZ arra is felhívja az utazók figyelmét, hogy a bankkártyához járó biztosítást ellenőrizzék elutazás előtt. Nézzék meg, hogy milyen összegű fedezetet vállal az a mögött álló biztosító, illetve mely országokban, és hány napra vállalja a kockázatot.

A cikk a reklám után folytatódik

DiabFórum magazin

Fontos ellenőrizni azt is, hogy milyen sporttevékenység közben szenvedett balesetre szól a biztosítás.


Bár a MABISZ közleménye nem említi, de a bankkártyákhoz tartozó biztosítások minimalizálják vagy kizárják az ilyen kockázatot, míg a külön kötött üzleti utasbiztosításokhoz is csak kiegészítőként vásárolhatók például az extrém sportokkal kapcsolatos szolgáltatások. Ebbe a körbe tartozik a legtöbbek által űzött vadvízi evezés is.


MTI / kép: sxc.hu

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!