Ma Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.
A+ A A-

Levél a Védőmhöz

Ifj. Nagy Zoltánavagy szóismétlős, sorokba sírt magáncsapongás Ifj. Nagy Zoltán táncművésznek - a Mennyek Országába.

Drága Zoli, drága Mennyei Rektorunk!

Igenis betöltötted az ötvenedik életéved. Itt, köztünk, hisz’ naponta a lelkünkben lüktetsz. Istenem, milyen élettel teli a tavasz megint Farkasréten… Ez már a nyolcadik, közben csak a sírod változott át kövirózsásból zöld márvánnyá.

Nem tudom, honnan veszik azt, hogy az Idő gyógyít. Szerintem az ilyesmit illő volna jól átgondolni, mert nem igaz! Legfeljebb csak sok dologra fel – és rá eszméltet. Tudod, szívünkből még csontodig csorog a Gyász Vére, épp úgy, ahogy azon a 2008-as márciusi Húsvéton. Bennünk még nem változott semmi, előttünk még sűrűn engedik le a koporsód.

Nézd el, mert jól látod Onnan Fentről, mennyire szeretünk.  Gondoltad volna? Tudod, milyen sokan beszélünk Rólad, s Uram bocsáss’ – Hozzád?! Persze, hogy tudod, buta kérdés. Dadogó, bugyuta. Milyen is lehetne, mikor megint halandó próbál átszólni a hallhatatlanságba? Ez a Feltámadott Jézus Csodája és titka.

Pedig a halál utáni Lét egyszerű. Hiszen ha Isten él, akkor Te szintén VAGY – az Ő országában. Ha pedig sok ezren kollektíven csak álmodjuk Őt, akkor mind álmok vagyunk csupán. Igen, ez ilyen egyszerű. Fájdalmunk mindenképp időbe zárt: vagy azért, mert halálunkkor ismét találkozunk, vagy azért, mert nincs Odaát, és saját elmúlásunkkor velünk szűnik az érzés is, mennyire gyászoltunk. Ezt tudom mondani a szkeptikus gúnyolódóknak.

Én szeretem azt a grandiózus Elgondolást, ami okkal ajándékozott Téged épp nekünk. Sokmillió év folyamában, egy kifürkészhetetlen nagyságú Kozmosz Föld nevű bolygóján. És szeretem azt a mély, eltéphetetlen kapcsot bennünk, ami nem enged ki Téged a szívünkből, bármennyire fáj. Nehéz elviselni, hogy örökkön örökké eggyé tartozásunknak még azon szakaszát éljük, mikor Te tisztán látsz, hallasz bennünket, mi viszont még a gyászban fuldoklunk.  De ez nem lesz mindig így! Tudom…

Jézus ott a Golgotán nagyon komoly dolgot tett: megváltott minket. Emlékszem, Téged szintén a kereszten láttalak először a színpadon. Az Operaház páholyában pont olyan magasságban ültem, amilyenben te függtél a Spartacus nyitóképében, mikor felment a függöny. Elementárisan megrázott, belém égett az a látvány. Végül, ahogy Jézus vérzett, úgy véreztél Te leukémiában, hogy levetve a földi tested Vele élj- immáron hallhatatlanul - az Ő országában. Így gondolom. Bár sosem voltam annyit bántva, mint ezen hitemért. Csak a családod nem nevet rajtam, nem űz érte.

Tudom, a test utáni Lét megvallásához nagy bátorság kell. Ifj. Nagy Zoltánhoz való. De, te is bátor vagy, mert rég Kiteljesedtél, mégis mertél velem, velünk maradni! Miként Jézus maradt. Csodállak, hogy nem mentél tőlünk sehova. Azt viszont egyszer el kell majd árulnod, hogyan csinálod ezt a „mindenhol – létet”?! Mitől tudsz egyazon időben többeken segíteni, legyenek a Föld bármely pontján?! Jaj, ne mondd, hogy ha újra találkozunk, akkor majd megtudom, mert az ilyen Hatalomhoz a dicsőségnek olyan magas foka kell, ahova én sosem jutok fel. Sosem lesz hatalmam annyi emberen, állaton segíteni, amennyin az elmúlt nyolc évben Te tetted - abból a Másik Dimenzióból.   Hiába, míg mi csak elképzeljük Istent, addig te szemtől szembe látod és szolgálod Őt. Nagy különbség. Döntő.

Ó, aztán … mennyien jöttek már nekem a bűneid miatt, pedig azokat – sőt, sokunkét – a betegségedben levezekelted. Ha makula nélkül lettél volna köztünk, akkor senkit sem lenne jogod védeni… mégis … annyian éreztük Belőled az Életszentség előízét…Te, az a közvetlen jószívűség, alázat, humor! Pici volt már Neked ez a test. Mégsem irigyellek a Kiteljesülésedért. Sokszor gondolok arra, mennyit fájhatsz ide visszanézve. Milyen sok gonoszságot, iszonyatot látsz, és nézed, milyen könnyen robbanthatjuk szét ezt a bolygót. Ahogy a Szűzanyáéban ott a boszniai Medjugorjéban - a Te szemedben is sok könny lehet a rengeteg megkínzott gyermek, ember, állat láttán. A megdicsőült Ember sokkal érzékenyebb, mélyen érzőbb, mint a földi. Mindent tudó, mert Istennel, a Teremtőjével  él. Azoktól, akik idelent „tekerték Neked a húsdarálót” kérem, hogy legalább a felét adják oda másoknak abból a Jóságból, Alázatból, amit a földi testben Te nyújtottál. Jöhetnek azzal, hogy nem is ismertelek (sic!), levegő vétel nélkül szidhatnak – különben szánalmasak maradnak. Szánalmasak! Fogalmuk sincs arról, Ki és milyen voltál valójában „ott belül” a földön, ugyan, hogyan érzékelhetnék a mostani Valódat?!... S ugyan, ki és miért került volna ki Téged, ha szereti a Táncot?!... Pont én?!...

Jó, leállok, mert tudom: Te őket is szereted.  Én bizony mély köszönettel tartozom azért, hogy sokszor indulsz segíteni rajtunk, akár hív Odaátról az itt maradottak közül valaki, akár nem. Tisztellek ezért az alázatos, mély Velünk maradásért, és hálás vagyok Istennek, hogy Védőket rendelt ki mellénk.  Nézd el, hogy a gyásztól sokat sírunk. Tudod, hogy az ember milyen önellentmondásos kütyü. Hiába tudjuk, hogy valahol Élsz, mi azt akarjuk, hogy újra lássunk, halljunk a régi érzékelésünkkel.

Szerencsére a Mennyei Derű is Tiéd! Bravúros, ahogy „én – hisztérikámmal” bánsz, kalap le előtted, ahogyan életem fonalát szövögeted. Bármilyen gondommal fordulhatok Hozzád – intézkedsz. Embereket küldesz, helyzetbe hozol. A többi meg már csak rajtam múlik. Természetesen én - tovább hisztizek.  Így fogadsz el, így vezetsz, így szeretsz. A Mindenható kezéből Rád bízattam, amit Te gondolkodás nélkül elvállaltál. Mit vállaltál?! Egyenesen kértél vissza engem, minket Istentől. Jézus pedig adott –, mit tehetett volna mást, ha egyszer Ő maga a Szeretet, és Téged a megváltott Testvérének vall?!

A Világegyetem legcsodálatosabb Védője vagy. A Bizalmasom, Akiben tökéletesen megbízom. A Mennyei Bratyóm. Büszke vagyok Rád és szeretlek, Mennyei Tesó!

Még találkozunk. Szemtől szemben. Hála legyen érte a feltámadott Krisztusnak.

Könnyező szeretettel:
Fajkusz Lory

Kapcsolódó kifejezések: Fajkusz Lory  Ifj. Nagy Zoltán 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!