Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Szilvia napja van. Holnap Aliz napja lesz.
A+ A A-

Minden ötödik ember stresszként éli meg a karácsonyt

kari38Az ünnepek közeledte – habár várjuk a karácsonyt – sokak embernek stresszes időszak. A munkahelyeken az év végi hajrá, otthon a tennivalók sokasága. Ilyenkor felerősödnek a lelki problémák, de nyomasztó lehet a magány is.

Minden ötödik ember számára feszültséget jelent a decemberi ünnepi időszak, s ez nagyobb arányban érinti a nőket. A pihenés, az elcsendesedés, az egymásra figyelés háttérbe szorul, helyette az elrontott sütemény, a túlzott költekezés, az utolsó pillanatra hagyott vásárlás okoz stresszt.

Nagy Ágnes szakorvos, életmódszakértő a Kossuth Rádió Napközben című műsorában hangsúlyozta: csak tudatosan lehet elérni, hogy a stressz ne telepedjen rá az ünnepi készülődésre. Nem kell feltétlenül mindenkinek tökéletesen megfelelni, mindenkit kiszolgálni, egy kis időt a háziasszonyoknak, anyáknak is szánniuk kell magukra. A szakember arról is beszélt, hogy a stressz kezelésére nem feltétlenül gyógyszert javasol, hiszen az elfogyasztott ételek, italok, a mozgás, a tánc is oldja a stresszt.

Kiemelte: a nőknek meg kell tanulniuk, hogy ne vállaljanak mindent magukra, a családban osszák fel a feladatokat. Az ünnepre történő készülődésben segítenek az illatok, az aromaolajok, de a zene is, amelyek áthangolják a szervezetet.

hirado.hu

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: karácsony  stressz 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!