Ma Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.
A+ A A-

Túlélni a melanómát

Cancer-SurvivorA melanóma túlélése a szakemberek szerint sokkal nagyobb érzelmi törést jelent a nők, mint a férfiak számára. Az eredmények alapján ezért fontos, hogy a nők a rendszeres kontrollvizsgálatok mellett olyan kiegészítő terápiákat is kapjanak, amelyek segítenek számukra feldolgozni az élményt.

Pozitív szemlélet, inkább a nők esetében

A megfigyeléseknek mindenképpen hatással kell lenniük a klinikai gyakorlatra. Ez azt jelenti, hogy a jövőben a nők esetében szükség lehet olyan kiegészítő ellátásokra is, mint például a nyomon követés és a tanácsadás, amelyek segítségével könnyebben megbirkózhatnak a helyzetükkel – mondta dr. Cynthia Holterhues.

Mindezek ellenére azonban a holland kutatók azt is megfigyelték, hogy a női túlélők sokkal hajlamosabbak pozitívan szemlélni saját helyzetüket, mint a férfiak.

Ezt azt jelenti, hogy bár több nő számolt be arról, hogy a betegség és a kezelések rontották az életminőségüket, mégis a legtöbben mindezt tapasztalatként fogták fel, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy bölcsebbek és lelkileg érettebbek legyenek.

A cikk a reklám után folytatódik

A nők emellett a betegség legyőzése után sokkal nagyobb százalékban figyeltek oda arra, hogy védjék saját és családtagjaik bőrét a káros UV-sugarak ellen, mint a férfiak. Éppen ezért a szakértők szerint fontos, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fektessenek a férfiak tájékoztatására is – írja az Archives of Dermatology.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: bőrrák  melanóma 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!