Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
A+ A A-

Bölcsességterápiával az egészséges lélekért

Bölcsességterápiával az egészséges lélekértA kudarc képes a lelket megbetegíteni: A pénz vagy egy állás elvesztése, olyan keserűséget képes az emberi pszichében okozni, hogy a balsikert már nem is tudjuk megfelelően kezelni.

Németországban- becslések szerint-a lakosság 2 százaléka küzd érzelmi stressz-zavartól, az úgynevezett poszttraumás stressz-zavartól (PTED). Az érintettek képtelenek egy bizonyos eseményt feldolgozni, amit ők lealacsonyítónak, sértőnek vagy igazságtalannak élnek meg.

Gondoljunk itt egy munkaviszony elvesztésére, a bíróság egy kedvezőtlen ítéletére vagy akár egy válásra. A beteg fejében ez a történés rendületlenül elő-elő jön, mintha megakadt volna a lemezen a tű. Következményként gyakran harag, depresszió, öngyilkossági-gondolatok vagy bosszúvágy jelentkezik. Egy berlini szakorvos, Michael Linden 150 PTED- beteget kezelt és úgy véli, a depresszió egy könnyebben kezelhető betegség.

A PTED pácienseknél a keserűségérzést okozó zavar az élet összes területét érintheti, ami együtt járhat kétségbeeséssel, agresszióval, reménytelenségérzéssel és gondolatzárlattal is.

Még a pszichológusok számára is ismeretlen a hírtelen fellépő pszichés zavar kiváltó oka. A betegeket egy úgynevezett „bölcsességterápiával” kezelik, ez azt jelenti, hogy a betegeknek szerepjátékok begyakorlásával kell elérniük, hogy az élet problémáit higgadtan tudják kezelni, adta hírül a Focus.de.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: bánat  bölcsesség  depresszió  harag  stressz  öngyilkosság 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!