Ma Örs és Stella napja van. Holnap Henrik és Roland napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: új találmány, a láthatatlan hallókészülék

A nap képe: új találmány, a láthatatlan hallókészülékA 16 milliméteres eszközt mélyen a hallójáratba kell helyezni, így észrevehetetlen marad. A Nagy-Britanniában bemutatott találmány négy hónapon keresztül maradhat a fülben a nap 24 órájában, és olyan kényelmes, hogy viselője meg is feledkezhet róla.

„Olyan, mint a kontaktlencse.” – magyarázta Paul Checkley audiológus, a londoni Harley Street Hearing társaság tagja.
Nagy-Britanniában becslések szerint nagyjából 9 millió halláskárosult él, akik száma folyamatosan növekszik. A probléma az életkor előrehaladtával általában súlyosbodik, ám az érintettek nagy része nem hajlandó viselni a hagyományos hallókészülékeket.

A 31 éves John Law, aki négy hónapon keresztül tesztelhette az új találmányt, így nyilatkozott: „Hathónapos koromban rubeólán estem át, ennek következtében elveszítettem a hallásom. Számtalan készüléket próbáltam ki az elmúlt 25 évben, végül a Lyric segített a problémámon. Végre elfeledkezhetem a betegségemről, és normális életet élhetek.”

A nap képe: új találmány, a láthatatlan hallókészülék

A cikk a reklám után folytatódik

A Lyric mindössze négy milliméterre helyezkedik el a dobhártyától, így természetesebb módon segít abban, hogy a hangok a fülkagylóból a hallójáratba jussanak. Gyártója, az InSound Medical szerint a készülék segítségével meg lehet állapítani a hang irányát, a háttérzörej pedig eltűnik. Viselhetjük alvás, zuhanyzás és sportolás közben is. „A hagyományos hallókészülékkel szemben gyártmányunk elem nélkül működik, és nincs szükség nap végén az eltávolítására. Három és fél havonta kell vele felkeresnünk orvosunkat, aki műtét és altatás nélkül kicseréli.” – mondta el a társaság szóvivője.

A nap képe: új találmány, a láthatatlan hallókészülék

A Lyric egyelőre elég drága: havonta 100 fontba, nagyjából 30 ezer forintba kerül, ami öt év alatt 6 ezer fontot, vagyis 1,8 millió forintot tesz ki.

Nézd meg videón!

Kapcsolódó kifejezések: Lyric  hallókészülék  találmány 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!