Ma Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: ízelítő Belij és Szerij jeges pancsolásából

20170707 jegesmaci1Mivel telik két fiatal jegesmedvéjének, Belij és Szerij nyara? Pancsolással, játékkal, hancúrozással, na meg persze hűsítő jégtömbök ölelgetésével. Legújabb kisfilmünk egy kis ízelítőt ad a budapesti jegesmedvék mindennapjaiból.

Tavasszal érkezett új jegesmedvéinkről korábban már sokat írtunk, és több kisfilmet is készítettünk már annak érdekében, hogy bepillantást nyerjenek Belij és Szerij, a két ifjú jegesmedve életébe. Legújabb kisfilmünk képkockái azt mutatják meg, hogyan játszanak azokkal a jégtömbökkel, amelyekkel az Ice Cube Jéggyártó Társaság jóvoltából örvendeztettük meg őket.

Bár a jégtáblák és jégdara tömbök kellemesen hűsítenek, a jegesmedvék számára nem ez a legérdekesebb, hanem a bennük rejlő játéklehetőség. A jégre azonban nem a kánikula miatt van szükség, azt ugyanis önmagában is kellőképpen ellensúlyozza, hogy a jegesmedvéknek – a legtöbb emberrel ellentétben – saját úszómedencéjük van, ami ráadásul elég mély is (vagyis a víz nem melegszik fel egykönnyen), így a jegesmedvék bármikor a hűs habok közé vetik magukat.

20170707 jegesmaci2

DiabFórum magazin

A jégre tehát nem elsősorban a meleg miatt van szükség, hanem jó játék a számukra. Más kérdés, hogy ha már ilyen szórakozási lehetőséget biztosítunk nekik, ezt természetesen a nyári hónapokban a legésszerűbb megtenni. A jég egyébként csak egy azok közül a különféle játékszerek közül, amelyeket a jegesmedvék számára – a környezetgazdagítás jegyében – rendszeresen biztosítunk.

Fotó: Kallos Bea

 

Kapcsolódó kifejezések: Belij  Szerij  jegesmedve  állatkert 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!