Ma Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: héthetes kistigris Debrecenben

debrecen kistigris2aElőször született tigris a debreceni állatkertben, a most már héthetes hím kölyköt kedden mutatták be a sajtónak és a közönségnek.

Nagy Gergely Sándor, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a debreceni állatkertben 1973 óta tartanak tigriseket, és több mint 6 év előkészítő munkájának eredményeként gyarapodott végre - az Európai Fajmegmentő Program (EAZA EEP) keretében - egészséges utóddal az állomány.

A Világon mindössze ~3600 tigris él, ebből 1831 állatkertekben, rezervátumokban. Európában évente 10-15 szibériai tigris születik. A Debreceni Állatkert 1973 óta mutat be tigriseket. Több, mint 6 év előkészítő munkájának eredményeként végre egészséges utóddal gyarapodott az Európai Fajmegmentő Program (EAZA EEP). Az életerős kistigrist a nagyközönség is láthatja minden nap a Tigriskifutóban 10:00 és 14:00 órakor tartandó látványfoglalkozásokon.

A héthetes szibériai kistigris szülei, Miska és Róza 2014-ben Angliából, illetve Franciaországból érkeztek Debrecenbe. Kölykük április 21-én született - mondta az igazgató, hozzátéve: anyjának nem volt teje, így kézből etették, és az állatkert gondozói "nagy titokban és odaadással nevelték az elmúlt hetekben".

Az életerős kistigris a sajtótájékoztatón mikrochipet kapott, majd a kifutóval ismerkedett. Belelépett a kifutót átszelő kis patakba is, de a víztől láthatóan nagyon megijedt, visszahőkölt és a fotósok unszolására sem volt hajlandó újra megközelíteni.

A kistigris - amelynek nevére az interneten szavazhatnak majd a debreceniek -, egy évig lesz a Nagyerdőben, utána a fajmegmentő program keretében egy másik állatkertben járulhat majd hozzá faja fennmaradásához - mondta el az MTI-nek Nagy Gergely Sándor.

debrecen kistigris1a

Hét hete született szibériai tigriskölyök a Debreceni Állat- és Növénykertben 2017. június 13-án, a bemutatása napján

DiabFórum magazin

Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere az eseményen elmondta, hogy már elkezdték tervezni az állatkert és vidámpark felújításának első ütemét. Az önkormányzat az Új Főnix terv keretében egymilliárd forintot fordít új főbejárat nyitására és egy elefántház felépítésére, valamint az alapinfrastruktúra megújítására - fűzte hozzá.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Kapcsolódó kifejezések: debreceni állatkert  kistigris  szibériai tigris 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!