Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Ma Károly és Karola napja van. Holnap Adél napja lesz.
A+ A A-

Cuki! Lajhár született a budapesti állatkertben

Lajhár babyKölyök született a Pálmaházban látható kétujjú lajhároknál a Budapesti Állatkertben. A jövevény nem sokkal karácsony előtt, december 21-én jött a világra, de még most is kell némi szerencse ahhoz, hogy a közönség megláthassa.

A lajhároknál ugyanis az a szokás, hogy az utódok anyjuk hasán csimpaszkodnak, s ha az anyaállat éppen összegömbölyödve pihen, a kicsiből alig látni valamit. Állatkertünk fotósának azonban már sikerült néhány képet készíteni róla, így fényképen már meg tudjuk mutatni - olvasható az Állatkert honlapján. Azt viszont még a gondozóknak sem sikerült kifigyelni, hogy az apróság milyen nemű, éppen ezért eddig még nevet sem kapott.

Banya, az anyaállat már igencsak rutinosnak mondható a gyermeknevelésben, hiszen az elmúlt huszonegy évben, amióta Állatkertünkben lakik, számos kölyköt nevelt fel sikeresen, mi több, mostanra már unokái, sőt, dédunokái is vannak. Ebből is sejthető, hogy a 23. életévét májusban betöltő állat már egyáltalán nem mondható fiatalnak, annál is inkább, mert a vadonban a kétujjú lajhárok ritkán élnek tovább 15-20 évnél. Állatkerti körülmények között persze az ennél hosszabb élettartam sem ritka, s amint Banya példája mutatja, a nőstények még ebben a korban is szaporodóképesek.

lajhár baby

Banya, a kétujjú lajhár nőstény kölykével a Fővárosi Állat- és Növénykert Pálmaházában 2016. január 13-án. A december 21-én született, az anyja hasán kapaszkodó kölyköt akkor lehet jól látni, ha a nőstény mászik az ágak között, vagy táplálkozik.

MTI Fotó: Kovács Attila

Kapcsolódó kifejezések: Budapesti Állatkert  lajhár  állatkert 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!