Ma Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.
A+ A A-

Gazdátlan állatokra költötték összes megtakarításukat

kutyus01Több tucat gazdátlan macskának és kutyának keres új otthont egy kínai pár, miután összes megtakarításukat a kóbor állatok megmentésére fordították - írja a BBC News.

Hu Feng-tuan és felesége egy mindössze húsz négyzetméteres lakáson osztozik a Szecsuán tartománybeli Csengtu utcáiról összeszedett állatokkal. A történet egy tetőn ragadt macska megmentésével kezdődött, amelyet a pár 10 évvel ezelőtt fogadott be magához.

Azóta folyamatosan újabb állatok csatlakoztak a háztartáshoz, a pár állatokkal kapcsolatos kiadásai már elérték a havi háromezer jüant (mintegy 133 ezer forintot). A feleség, aki korábban ápolónőként dolgozott, saját maga ügyel az állatok egészségére, mivel nem engedhetik meg maguknak az állatorvosi költségeket.

kutyus02

Hu Feng-tuan, aki korábban drágakő értékbecslőként dolgozott, de ma már utcai eladóként keresi a kenyerét, elmondta: mivel elfogyott az összes pénzük, az állatoknak új otthonra van szükségük.

"Minden megtakarításunkat arra költöttük, hogy felneveljük őket. Remélem, hogy akadnak olyan melegszívű emberek, akik segítenek nekünk néhány állat örökbefogadásával. Nem akarunk pénzt, csak azt kérjük, hogy tegyenek jót ezekkel az állatokkal" - fűzte hozzá a férfi.

kutyus03

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Kína  kutya  kóbor állatok  macska 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!