Ma napja van. Holnap Albin napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: kis tengeri vidrát tanítanak úszni

Kis tengeri vidraSzeptember végén Kaliforniában egy tengerparti szakaszon járókelők találtak egy árván maradt vidrakölyköt. A körülbelül egyhetes vidra addigra már több napja éhezett, a halálán volt. Mikor észrevették, hogy bajban van, azonnal kihívták az állatmentőket.

Egy hetesen vesztette el anyukáját a kicsi tengeri vidra, most emberek tanítják úszni

Az állatnak folyamatos fájdalmai voltak, csontsovány volt és minden jel arra mutatott, hogy már nem lehet megmenteni. A helyszínre érkező állatmentők a körülményekkel dacolva, az altatás helyett elszállították a Monterey Bay Aquariumba, hogy az ottani állatorvosok kezeljék az állatot.

Az ápolásnak és törődésnek köszönhetően a kis vidra állapota stabilizálódott, fokozatosan erősödött. Az állatmentők azonban új kihívással néztek szembe: a vidra túl fiatalon került életveszélybe, ezért ha sikerül is meggyógyítani, sosem élhet teljes életet, mert nem volt ideje megtanulni vadászni. Még úszni sem tudott.

Kisvidra úszni tanul

Az állatról addigra kiderült, hogy a tengeri vidrafaj egyik utolsó példánya. Ezt a fajt a 18. és 19. század prémvadászai sodorták a kihalás szélére, akik százötven évig zavartalanul kereskedhettek vidraprémmel, mire sikerült betiltani a vadászatot. Jelenleg kevesebb, mint háromezer főből áll a tengeri vidrák teljes populációja.

Miután felismerték a vidrakölyök jelentőségét, azonnal átszállítottak a chicagói Shedd Aquariumba, ahol jelenleg is egy teljes csapat dolgozik azon, hogy megtanítsa a kölyköt úszni és vadászni, hogy a felépülése után vissza tudják engedni a természetbe.

A videókat elnézve úgy tűnik, sikerülni fog a feladat :)

Kapcsolódó kifejezések: cuki  vidra  állatmentés 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!