Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Etelka és Aletta napja van. Holnap Lázár és Olimpia napja lesz.
A+ A A-

A nap galériája: 100 naposak a panda hármas ikrek

PandaSzáznaposak és egészségesek a Föld egyetlen élő panda hármas ikrei - jelentették Kantonból, ahol édesanyjukkal a Csanglung állatpark lakói.

Mindhárom pandabocs öt kilót nyom, és 80 napos koruktól már a foguk is nőni kezdett, fejenként kettővel büszkélkedhetnek. Július 29-én, mintegy négy óra leforgása alatt látták meg a napvilágot: először a nőstény, amelyet két öccse követett. Újszülött korukban alig több mint 100 grammosak voltak.

A pandáknak otthont adó intézmény vezetője, Tung Kuj-hszin arról számolt be, hogy mindhárman egészségesek. Anyjuk melegét és gondoskodását valamennyien megtapasztalhatják, ötnapos váltásban. A szakemberek bíznak abban, hogy az ikrek felcseperedve is együtt maradhatnak.

100 napos panda hármas ikrek

A cikk a reklám után folytatódik

Tung azt is bejelentette, hogy szerdától, még ha rövid időre is, rendszeresen megmutatják őket a látogatóknak, akiktől egyben ötleteket is várnak a névadáshoz.

A pandastatisztikák szerint eddig négy alkalommal regisztráltak hármas ikerszülést, de mindannyiszor legalább az egyikük elpusztult. A szóban forgó kis állatok anyja, a 12 éves Csü Hsziao a szecsuani Vulung óriáspanda-bázison 2010-ben már sikeresen életet adott egy ikerpárnak.

MTI

Kapcsolódó kifejezések: panda 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!