Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Etelka és Aletta napja van. Holnap Lázár és Olimpia napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: 20 km/h a lego kocsi sebessége

lego 1 500Lego-kockákból épített gépkocsit egy ausztrál vállalkozó és egy román technológus: a levegő hajtotta autót, amelynek végsebessége húsz kilométer/óra, Melbourne utcáin próbálták ki.

Óránkénti húsz kilométeres sebességgel is képes "száguldani" a lego-kockákból épített gépkocsi

Készítői több mint 500 ezer Lego-kockát használtak fel járgányukhoz. Közösségi finanszírozás segítségével építették meg a négy levegő hajtott motorral és 256 dugattyúval működő autót. A kerekeken kívül minden lego-kockából készült a járművön.

Steve Sammartino, ausztrál vállalkozó a BBC News-nak elmondta, hogy ő maga "nem gépkocsi- és nem Lego-bolond". "Technológiai őrült vagyok, és meg akartam mutatni, hogy mit lehetséges alkotni, ha egy elképzeléshez közösségi finanszírozás társul, és fiatal tehetséges embereket használunk hozzá. Találkoztam ezzel az őrült román tinédzserrel a világhálón, és előálltunk az ötlettel, de azt is tudtam, hogy én magam nem tudom finanszírozni".

lego 100449718 l

Twitter-üzenetben keresett társbefektetőket. Negyven ausztrál ajánlott fel készpénzt a terv megvalósulásához.

Az autót 18 hónap alatt és sok-sok pénzből építette meg Sammartino és partnere, Raul Oaida Romániában, majd Ausztráliába szállították, ahol a nagyobb elemeit szükség esetén újraépítették.

Melbourne egyik külvárosában próbáltuk ki. A motor törékeny, és a legnagyobb félelmünk az volt, hogy felrobbanása esetén hatalmas "lego-esőt" zúdítunk a járókelők nyakába - tette hozzá Sammartino, aki nem tervezi, hogy flottává bővítik projektjüket.

lego 100449714 l

Nem lehetett könnyű dolog megépíteni, sőt mi több, mozgásba hozni ezt az autót. A motor elkészítése különösen innovatív gondolkodást igényelt - hangoztatta Matt Saunders, az Autocar autósmagazin tesztelő szerkesztőjének helyettese.

MTI

Kapcsolódó kifejezések: kreatív  lego 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!