Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Judit napja van. Holnap Árpád és Árpádina napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: 23 kilót fogyott egy túlsúlyos tacskó

tacsi2A normális majdnem háromszorosára hízott a tacskó, vagyis körülbelül 35 kilót nyomott. Szerencsétlen kutyus a hatalmas súlyfelesleg miatt szinte járni is képtelen volt.

Obie kutyát előző gazdája addig etette, míg szerencsétlen eb közel a háromszorosára hízott. Az elhízás természetesen állatoknál is ugyanolyan egészségügyi problémákat okoz, mint nálunk embereknél. Obie képtelen volt járni és már majdnem belepusztult a túlzott "szeretetbe".

Szerencsére időközben új gazdára talált, aki azonnal felismerte a problémát és diétára fogta a kutyust. Mivel Obie kutya a hatalmas túlsúlya miatt nem tudott mozogni, Nora az új gazdi egy pokrócba csavarva levitte a strandra. A vízben a kutyusnak könnyebb dolga volt, tempózni kezdett, így a rendszeres úszásnak és megfelelő diétának köszönhetően egyre többet fogyott. Egy korábbi cíkkünkben írtunk Mike-ról, a labradorról, ő is hasonlóképp fogyott le.

A diéta olyannyira sikeres lett, hogy nagyjából egy év alatt a kutyus közel 23 kilót adott le. A nagy fogyás miatt azonban a hatalmas mennyiségű megnyúlt bőr is akadályozta a mozgásban, így Obie kutyán helyreállító műtétet hajtottak végre.

14492 tacsi

A sokat megélt tacsi most újra vékony és fitt, remélhetőleg új testében még hosszú és boldog életet élhet.

Nézd meg videón!

Fotók: facebook

Kapcsolódó kifejezések: Obie  fogyasztó vízi kúra  kutya  túlsúlyos kutya 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!