Ma Ivett és Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: a 2014-es Guinness-kötet furcsa világcsúcsai

Guinness 2014Szeptember 12-én megjelent a Guinness-rekordok 2014-es kötete újabb furcsa világcsúcsokkal - egyebek között kötéltáncos kutya és gördeszkás kecske rekordjaival - szórakoztatva olvasóit.

A Guinness-rekordok könyvének évjárataiból már több mint 120 millió példány kelt el, legalább száz országban kapható. A kötet Magyarországon a Gabo Kiadó gondozásában fog megjelenni, várhatóan október végén. Előrendelhető a kiadó webáruházában.

A kiadásból megtudható, hogy a világ leggyorsabb kötéltáncos kutyája 18.22 század másodperc alatt képes három és fél méteres távot kötélen "végigkutyagolni". Az eb amúgy brit, 4 éves, teljes neve Osbert Humperdinck Pumpernickle.

guinness koteltancos kutya

Bekerült a könyvbe az a nottinghami férfi, akinek 322 porszívója van, mert ez a világon a legnagyobb gyűjtemény a masinából. James Brown 33 esztendő alatt tett szert a rengeteg porszívóra, amelyeket saját múzeumában mutogat. Brown egyébként sohasem porszívózik, mert - mint mondja - nem szereti a házimunkát.

guinness porszivo

Az olasz Fabio Reggiani a világ legnagyobb, de használható motorkerékpárjával lett újdonsült Guinness-rekorder. A mamutmotor 5 méter 10 centi magas, 10 méter hosszú, két és fél méter széles, tömege 5 tonna.

guinness motor

Az amerikai csúcstartók mezőnyéből a The Daily Telegraph egy kecskét emelt ki. Neve Harpie, és arról nevezetes, hogy 36 métert gördeszkázott 25 másodperc alatt. Kecske ilyen hosszan még sohasem lökdöste magát egyhuzamban gördeszkán.

guinness kecske

A szerkesztőséget valósággal ostromolják a rekorderségre vágyók, évente 50 ezer "pályázat" érkezik, ám ezek közül csak 2-4 százaléknyi minősül hivatalos Guinness-rekordnak.

guinness konyv

"Nagyon sokat nem nyilváníthatunk világcsúcsnak. Van aki, +a legkevesebb lábú kutya+ kategóriában próbált ebének babért szerezni, más +a legtöbb medvét elütő kerekes székes+ címére pályázott, megint más a könyöknyalásban próbált Guinness-rekorder lenni - hiába. Ugyancsak elutasítjuk +a legkövérebb ölebek+ kategóriát, csakúgy mint +a leggyorsabb műtét+ témáját" - idézte Craig Glenday-t, a könyv főszerkesztőjét a The Daily Mirror című brit lap.

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Guinness rekord 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!