Ma Ákos és Bátor napja van. Holnap Elemér napja lesz.
A+ A A-

A nap galériája: pszichiátriai betegek alkotásai

08sMintegy 50 alkotó, köztük értelmi fogyatékos és pszichiátriai kezelésben részesülő művészek munkáiból látható kiállítás csütörtöktől a Csók István Antikvitás Galériában Budapesten.

A Budapest Art Brut Galéria szeptember utolsó hétvégéjén harmadik alkalommal rendezte meg a Psychart24 elnevezésű művészeti maratont. A 24 órás eseményen 184 alkotó 264 képet készített el, ezekből válogatták ki a tárlat anyagát. A kiállítók között vannak értelmi fogyatékosok és pszichiátriai kezelés alatt állók, valamint hivatásos művészek is. Bemutatják például Papp Norbert grafikáját, V. Szabó Noémi, Gellért Marianna és a színész Esztergályos Cecília festményeit – közölte Kovács Emese, a Budapest Art Brut Galéria munkatársa az MTI-vel.

A kiállítás célja a pszichiátriai kezelés alatt állókkal szemben kialakult előítéletek csökkentése mellett az, hogy bemutassák az alkotó munka jótékony hatását és a betegek művészi tehetségét.


A Budapest Art Brut Galéria 2009 óta nyújt megjelenési és kiállítási lehetőséget a magyarországi művészetterápiás és art brut műhelyek számára. A műhelybe rendszeresen meghívják a művészképzésben résztvevő hallgatókat és tanárokat, akiknek továbbképzéseket is szerveznek. A galéria üzemeltetésében olyan emberek vesznek részt, akik pszichiátriai betegségük miatt a munkaerőpiacon nem tudnak munkát vállalni – mondta Kovács Emese. A tárlat december 29-ig tart nyitva.

A cikk a reklám után folytatódik

Psychart24 - képgaléria

PsychArt24 kiállítás

A Magyarországon egyedülálló rendezvény célja, hogy a művészet kifejező erejét felhasználva hozzájáruljon a mentális fogyatékkal és lelki betegséggel élők ellen irányuló előítéletek és diszkrimináció csökkentéséhez, a társadalom által, a pszichiátriai betegségek köré emelt falak lebontásához.

Bővebb információ:
3. PsychArt24 kiállítás

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Psychart24  kiállítás  pszichiátriai betegek 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!