Ma Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: hiányzott az utolsó darab a gigapuzzle-ból

gigapuzzle4Nem tudta kirakni a világ – kereskedelmi forgalomban kapható – legnagyobb puzzle-jét egy nő Nagy-Britanniában, mert hiányzott belőle egy darab.

A hatalmas képet 32.256 részletkéből kell kirakni, de Gretha Glaselnek csak 32 ezer 255 jutott. Az 56 éves asszony fél év alatt több száz órán át görnyedt, hogy összeillessze megfelelően az 5,6 méter széles és 1,8 méter magas kép darabkáit.

A sziszifuszi munka kertjének üvegházában folyt, családtagjai a lábukat sem tehették be a helyiségbe, nehogy kárt okozzanak a képben, vagy véletlenül a talpukra ragadjon annak egy darabkája és eltűnjön.


gigapuzzle1

A cikk a reklám után folytatódik

A maximális elővigyázatosság alapján csakis a gyártó hibázhatott, a Ravensburger cég felejthetett ki egy részletkét az óriáspuzzle-ból, amelynek tömege is tetemes: csaknem húsz kiló. Az asszony nem akarta befejezetlenül hagyni művét, és megrendelte a gyártól a hiányzó darabot, amelyet meg is kapott.

gigapuzzle2

„Az egész családom kicsit őrültnek tart, de egyszerűen bolondulok a puzzle-ért. Ezt az óriásit nem fogom szétszedni, inkább leragasztom és padló lesz belőle” – idézte a nőt a The Daily Mirror című brit lap.


MTI

Kapcsolódó kifejezések: gigapuzzle  legnagyobb  puzzle 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!