Ma Ivett és Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
A+ A A-

A nap galériája: út nélküli falu Hollandiában

utnelkulifalu00Hollandiában van egy falu, ahol se utak se autók nincsenek – ez a falu: Giethoorn. Giethoorn jelentése „kecske szarv”, 1170-ben egy nagy árvíz pusztított ezen a területen, a később ide települők sok szarvat találtak, amelyek valószínűleg az árvízben elpusztult kecskéktől származtak. A házakat csak gyalog, fahidakon vagy vízen, csónakokkal lehet megközelíteni.

Giethoorn Steenwijck várostól 5 km-re délnyugatra található, mára már nemzetközileg ismert turisztikai célpontnak számít. A „holland Velencének” is nevezik, kb. 7,5 km csatorna folyik át a falun, ezeken 50 kis fahíd ível át. A falu 1230 körül alakult.

A forgalom legnagyobb része a vízen bonyolódik az úgynevezett „suttogó-hajókon”, azért suttogó, mert elektromos motorral működnek és így nem zavarják a csendet és nyugalmat ebben a festői faluban. A csatornák többsége 1 méter mély.

A cikk a reklám után folytatódik

Út nélküli falu – Giethoorn képgaléria

Út nélküli falu - Giethoorn

Kezdetben a legtöbb ház nádfedeles volt, csak a gazdagabbak engedhettek meg maguknak cseréptetőt. Mára ez pont fordítva van, a nádtető készítése a költségesebb beruházás.
Még különlegesebb élményben lehet részünk télen, amikor a csatornák befagynak és végig lehet korcsolyázni az egész faluban.

Kapcsolódó kifejezések: Giethoorn  autómentes falu  holland Velence 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!