Ma Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: tevebébit nevel otthonában

teve2 mtiTizenkét napos kétpúpú tevét nevel otthonában a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark munkatársa.

Marokházi Katalin az MTI-nek elmondta, nem is számolja már, hány, az anyja által eltaszított állatkölyköt nevelt fel családi házában, így például mókust, mosómedvét, feketepárducot, páviánt, huszármajmot, szibériai tigrist és vaddisznót.

A február 23-án született kétpúpú tevét – első utódját – sem fogadta el az anyja, ezért az állatgondozó litéri otthonuk egy különálló helyiségében, a konditeremnek és nyári konyhának használt kis épületben alakított ki „istállót” a tevének. Amikor az állat oda került, egy fillért sem adott volna az életéért – vallotta be a gondozó –, mert nem bírt lábra állni, nem volt szopási reflexe sem.

A cikk a reklám után folytatódik

Marokházi Kati kecsketejet diktált a kis kétpúpúba, amitől lassan erősödni kezdett: már sétálgat a litéri ház kertjében. „Pótmamája” azt reméli, életben marad. „Már nem lóg annyira az első púpja, talán kezdi feltölteni élelmiszerraktárait” – adott hangot reményének.
 A kis teve születése után infúzióban vitaminokat és immunerősítőt kapott, és már nyolc foga van, ami jól látszik ásításkor. A kétpúpú, egyelőre szürkés, bolyhos bundájú jószág addig marad az állatgondozónál, amíg meg nem erősödik annyira, hogy önálló életre legyen képes a vadasparkban.


teve1 mti

Marokházi Katalin, a veszprémi állatkert munkatársa litéri otthonában gondozza a február végén született tevecsikót. Az ideiglenesen Forestnek elnevezett állatot anyja nem gondozta, eltolta magától. Gondozója három óránként kecsketejjel eteti, és már annyira megerősödött, hogy lábra tud állni.
MTI Fotó: Nagy Lajos

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Marokházi Katalin  pótanyaság  teve  tevecsikó 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!