Ma Ivett és Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: plüsspingvint mentettek, mert igazinak nézték

plusspingvinPlüsspingvint mentett nagy buzgalommal egy teljes csapat Németországban, mert több ember igazinak nézte az állatot és riadóztatta a hatóságot.

Az eset Heidelbergben történt. A Necker folyón úszott a pingvin, az emberek pedig úgy látták, hogy jégtáblához fagyott a madár. Több se kellett a buzgó állatvédőknek: menten telefonáltak a rendőrségnek, amelynek emberei elég dühösek lettek, amikor szembesültek azzal, hogy feleslegesen száguldottak pingvint menteni.

Az állat csak plüss volt, a jégtábla viszont valódi. A rendőrség szerint feltehetően viccből fagyasztották valakik jégtömbbe és indították útjára a folyón – adta hírül a brit Metro újság.


plusspingvin1

A cikk a reklám után folytatódik

Nem ez az első eset, hogy Németországban műállatot mentett a hatóság. Éppen egy éve 25 tűzoltó küszködött egy tóra fagyott hattyú életének a megmentéséért, mígnem kiderült, hogy ők is csak műanyagmadárért vesződtek. Az a mentés Straubingban történt, a műhattyú viszont nem viccből került a tóra: horgászok hagyták ott, hogy elijessze a halevő madarakat.


MTI

Kapcsolódó kifejezések: pingvin  állatvédők 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!