Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.
A+ A A-

A nap képe: a világ legkövérebbje

Keith MartinÁtvette a vezetést a világ legkövérebb embere kategóriában egy brit férfi a mexikói Manuel Uribétől, mert az utóbbi közel négy mázsát fogyott.

Magasságánál szélesebb a csípőkerülete

Az új világelső neve Keith Martin, bő 3 és fél mázsás – a legutóbbi hivatalosnak mondható mérésekor 368 kilót nyomott –, 42 éves és 10 esztendeje nem kelt fel ágyából. 18 fős csapat gondoskodik róla.

A brit férfi szélesebb, mint magasabb: 173 centire nőtt, csípőjének kerülete viszont 180 centi. Tizenéves korában szabadultak el kilói, anyja halála miatti bánatában menekült az evésbe.

Keith Martin

Felmerült, hogy testsúlycsökkentő műtétet hajtanak rajta végre, ám ahhoz az orvosok szerint jelenlegi súlyának a felére kellene fogynia Martinnak. Ő mégis inkább 8 hotdogos reggelivel kezdi napjait – adta hírül a The Sun című brit lap.

Keith Martin

A cikk a reklám után folytatódik

A világ új kövérrekordere ugyanakkor csaknem csont és bőr a régihez képest. Manuel Uribe csúcssúlya 590 kiló volt, de sikerült kétmázsásra „soványodnia”. Amúgy nem ő minden idők legkövérebb embere, hanem egy 1983-ban elhunyt amerikai férfi, aki 635 kilót nyomott.


Manuel Uribe

MTI

Kapcsolódó kifejezések: Keith Martin  Manuel Uribe  legkövérebb ember 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!